Saçlarınıza Güç Katın

Saçlarınıza Güç Katın

Saçların gür ve parlak olması, çabuk uzaması, dökülmemesi herkes için önemlidir. Cinsiyet fark etmeksizin hemen hemen her birey saç bakımına değer verir.

Sağlıklı saçlara sahip olmak için düzenli bakım yapmak gerekir. Saç bakımında kullanılan şampuan, su, saç kremi vb. kozmetik ürünler ile saç yıkama sıklığı gibi etkenler önem taşır. Saç bakımı yapılırken kullanılan kozmetikler saç tipine göre seçilmelidir. Kuru, yağlı ya da normal saç tipleri çevre koşullarından, genetik faktörlerden ve kozmetik ürünlerden etkilenir. Fakat saç dökülmesi hangi saç tipinde olursa olsun aynı sıkıntıyı oluşturur.

Saç dökülmesi eskiden beri sorun olmakla birlikte son yıllarda artış göstermiştir. Sebep olan etkenler arasında çevre kirliliği, vitamin eksikliği, kansızlık, stres ve hormonel bozukluklar vardır. Saç dökülmesinden kurtulmak için ilk önce bu etkenlerden hangisinin sebep olduğunu bilmek gerekir. Neden olan etmen doktor tarafından teşhis edildikten sonra uygun ürün kullanmak gerekir. Sorun vitamin ya da mineral eksikliği ise (B12, biotin, çinko vb.) takviye edici gıdalar kullanılabilir. Yine etkenler arasında yer alan kansızlık, hormonel bozukluk, stres takviye edici gıdalar yardımı ile düzene sokulabilir. Bu adımlar izlenirken aynı zamanda doğru kozmetik ürünleri tercih edilmelidir.

Saç dökülmelerinde geleneksel bir yöntem olan sarımsak ve badem yağı kullanımı günümüzde de devam etmektedir. Özellikle sarımsak çok eskiden berberler tarafından saçkıran tedavisinde kullanılmıştır. Halk arasında da saç çıkmayan bölgeye sarımsak sürülmesi sıklıkla tavsiye edilir. Sarımsak içerisinde bulunan alicin ve alin maddelerinin saç köklerini beslediği, saç dökülmesini önlemede yardımcı olduğu bilinmektedir. Sarımsak bitkisi bu bileşimlerin dışında selenyum, E vitamini ve B vitamini de içermektedir. Saç köklerinin sağlığı için ise selenyum, E ve B vitamini çok önemlidir. Saç dökülmelerinin önüne geçebilmek için sarımsak özlü ürünler ile tatlı badem, hint, çörek otu, çam terebentin, susam gibi bitkilerin yağlarından yararlanabiliriz. Bu yağlar karışım olarak kullanılabileceği gibi ayrı ayrıda kullanılabilir.

Yorum Yap

Misafir olarak yorum yapıyorsunuz. Giriş Yap

Yorumunuzun kontrolden geçtikten sonra yayınlanacaktır.

...