erkek (Yaş: 33)


SORU: merhaba hocam.kan tahlılı yaptırdım.tahlılde bilirubin mıktarı yuksek cıktı tahlıl sonuclarına gore doktorum gilberd hastalıgı dedı dogustan gelıyomus ultrasondada safraya karacıgere baktı karacıgerde yaglanma var dedi tahlıl sonuclarına bakarsanız sevınırım tahlıl sonuclarım HASTANIN TAMAMLANMIŞ SONUÇLARI GRUP_ADI PARAMETRE D SONUÇ BİRİMİ NORMAL_DEGERLER SIRA BİYOKİMYA AKŞ 92.5 mg/dL 74 - 106 A BİYOKİMYA ÜRE 38.3 1 - 50 A BİYOKİMYA BUN 18 0 - 50 A BİYOKİMYA Kalsiyum 9.63 mg/dL 8,62 - 10,20 A BİYOKİMYA Sodyum H 149 mmol/L 132 - 141 A BİYOKİMYA Potasyum 4.67 mmol/L 3,30 - 4,70 A BİYOKİMYA Klorür H 106.7 mmol/L 97 - 106 A BİYOKİMYA Ürik Asit H 6.4 mg/dL 3,40 - 7,40 A BİYOKİMYA Kollesterol 176.8 mg/dL 10 - 200 A BİYOKİMYA HDL Kollesterol 46.8 mg/dL 35 - 60 A BİYOKİMYA LDL Kollesterol 115.7 mg/dL 0 - 159 A BİYOKİMYA VLDL 36 A BİYOKİMYA Trigliserid 179.2 mg/dL A BİYOKİMYA Total Bilirubin H 2.736 0,20 - 1,10 A BİYOKİMYA Direkt Bilirubin 0 - 0,60 A BİYOKİMYA İndireckt Bilirubin L mg/dL 0 - 1,20 A BİYOKİMYA ALT H 46.9 10 - 35 A BİYOKİMYA AST 28.2 0 - 40 A BİYOKİMYA ALP 76 U/L 35 - 129 A BİYOKİMYA GGT 21 UYGUN REFERANS ARALIĞI BULUNAMADI A BİYOKİMYA LDH L 184.5 U/L 100 - 190 A BİYOKİMYA AMİLAZ H 103 U/L 28 - 100 A BİYOKİMYA Fosfor 3.45 mg/dL 2,50 - 4,90 A BİYOKİMYA ASO 79 A BİYOKİMYA CRP 0.85 mg/dL 0 - 5 A BİYOKİMYA RF 9.3 0 - 14 A BİYOKİMYA Kolestrol E Ç UYGUN REFERANS ARALIĞI BULUNAMADI A BİYOKİMYA FOSFOR P E Ç 2,70 - 4,50 A ELİSA HBsAG E -1^0.424 s/co 1`DEN KÜÇÜKSE NEGATİF 1^DEN BÜYÜKSE POZİTİF E ELİSA HCV E -1^0.072 E ELİSA HIV E -1^0.142 S/CO 1`DEN KÜÇÜKSE NEGATİF 1^DEN BÜYÜKSE POZİTİF E ELİSA Anti HBS N <2.00 MlU/ML 2 - 10 E HORMON FSH 2.03 mIU/L Erkek : 1.27 - 19.26 Mid Fol. Faz : 3.85 - 8.78 Peak Değer :4.54 - 22.51 Mid Luteal Faz : 1.79 - 5.12 Post Menopoz :16.74 - 113.59- E HEMOGRAM WBC 6 10^3/L 4 - 10 F HEMOGRAM Lymph# 2.6 10^3/L 0,80 - 4 F HEMOGRAM MID# 0.4 10^3/ul 0,10 - 0,90 F HEMOGRAM GR# 3 g/dl 2 - 7 F HEMOGRAM Lymph% H 43.1 % 20 - 40 F HEMOGRAM MID% 7.1 % 3 - 9 F HEMOGRAM GR% L 49.8 % 50 - 70 F HEMOGRAM RBC H 5.73 10^6/L 3,50 - 5,50 F HEMOGRAM HGB 15.4 g/dL 11 - 17 F HEMOGRAM HCT 47.9 35 - 49 F HEMOGRAM MCV 83.7 fl 82 - 95 F HEMOGRAM MCH L 26.8 pg 27 - 31 F HEMOGRAM MCHC 32.1 g/dl 32 - 36 F HEMOGRAM RDW SD 46.6 fl 35 - 56 F HEMOGRAM PCT 0.238 % 0,1080 - 0,2820 F HEMOGRAM RDW-CV H 14.8 % 11,50 - 14,50 F HEMOGRAM PLT 265 10^3/L 150 - 450 F HEMOGRAM MPV 9 fl 7 - 11 F HEMOGRAM PDW 16.9 15 - 17 F SEDİMANTASYON-Hemotoloji SEDİM - 9 mm/h 0 - 20 G HORMON TT3 1.24 NG/ML 0,78-1,59 R HORMON TT4 10.97 UG/DL 4,9-12 R İDRAR STRİP İLE BİLİRUBİN E - 0 umol/L İDRAR STRİP İLE Dansite E 1.010 İDRAR STRİP İLE Eritrosit E - 0Cell/uL İDRAR STRİP İLE Lökosit E - 0Cell/uL BİYOKİMYA Kreatinin 0.95 0,17 - 0,87 İDRAR STRİP İLE Keton E - 0 mmol/L İDRAR STRİP İLE GLUKOZ E - 0 mmol/L İDRAR STRİP İLE Nitrit E - İDRAR STRİP İLE REAKSİYON (Ph) E 7.5 İDRAR STRİP İLE Protein E +- 0.15 g/L İDRAR STRİP İLE Ürobilinojen(Strip) E Normal BİYOKİMYA ALBUMIN IKILI H 5.46 3,50 - 5,20 BİYOKİMYA PROTEIN IKILI H 8.89 6,60 - 8,70


CEVAP: Siteye girilemediği için zamanında cevap veremedim.


Cevaplanma Tarihi: 13 Kasım 2009, Cuma

Sorulan Hekim: Prof.Dr. CENGİZ ÇELİKER