Tok Karnına Egzersiz

Tok Karnına Egzersiz

Vücut sağlığı için beslenmek şarttır. Fakat beslenirken dikkat edilmesi gereken husus; sağlıklı beslenmek ve çok doymadan sofradan kalkmaktır.

Anne babalarınızın "Yemekten doymadan kalkma" sözünü unutun. Yemekten yarı aç kalkmazsanız, kalp ve dolaşım sisteminiz zorlanacak demektir.
Vücudunuzdaki tat alma dokusu mideniz değil dilinizdir. Gıda maddeleri çok çiğnenerek yenirse, hem ağız sindirimi gerçekleştirilmiş olur hem de gıda maddelerinin tadı alındığından yemekten haz alınır.

Midede tokluk hissi 20 dakikada gerçekleşir. Ama önemli olan tokluk hissini duymamaktır. Tokluk hissi midenin bize "yeter artık yeme, patlayacağım" sinyalidir. Çocukluğumuzdan beri büyüklerimizin bizlere "doydun mu, doymadan sofradan kalkma" sözlerini unutun, sofradan yarı aç kalkmaya çalışın.

Yemek Sonrası Yapılacaklar

Yine de çok fazla yemek yerseniz, hemen yatmayın ve egzersiz yapın, çünkü yemek sonrası vücuttaki 5 litre kanın 2.7 litresi sindirim organlarına gider.

Geri kalan kan ise bütün vücuda yetmeye çalışır; bu nedenle kalp daha hızlı çalışır. Eğer tok karnına egzersiz yapmaya çalışırsanız, sindirim organlarına gidenin dışındaki 2.3 litrelik kan kaslara yetmeyecek, bunun sonucunda da kalp ve dolaşım sistemi zorlanacaktır.

Karnınız Tok İken Yapılacaklar Şöyle Sıralanabilir:

  • Yemekten 45 dakika sonra, 20 dakikalık hafif yürüyüş yapılabilir.
  • Tok karnına yatmayın; ayaklarınızı uzatarak rahat oturma pozisyonu alın.
  • Eğer yatacaksanız da, sağ tarafınız üzerine yatın.
  • Yüksek tansiyonunuz var ise, yemekten sonra soda içmeyin.
  • Çok yemek yediyseniz, bastırır umuduyla kahve içmeyin, çünkü kahve nabız sayısını artırır.
  • Karnınızı sıkan kemer ve giysileri çıkarın.
  • Çok yemenin uzun süreli zararı ise, vücudunuzda oluşacak fazla yağın kalp ve dolaşım sistemini bozmasıdır.

 

Yorum Yap

Misafir olarak yorum yapıyorsunuz. Giriş Yap

Yorumunuzun kontrolden geçtikten sonra yayınlanacaktır.

...