Artık Dışkımız da Para Ediyor

Artık Dışkımız da Para Ediyor

Dışkınızı gönüllü olarak Open Biome şirketine bağışlayarak hem hayat kurtarabilir, hem de yılda 13 bin dolar kazanabilirsiniz.

Dışkınızı gönüllü olarak Open Biome şirketine bağışlayarak hem hayat kurtarabilir, hem de yılda 13 bin dolar kazanabilirsiniz.

Washington Post’ta yer alan habere göre kar amacı gütmeyen Open Biome adlı kuruluş, 2013 yılından beri ABD ’nin her yanından gelen dışkıları işliyor ve ülkenin her yerine dağıtıyor. Yapılan çalışmalar C. Difficile adı verilen bir bakterinin sebep olduğu enfeksiyona deva olması adına, ABD’nin her yerine gönderiliyor. Bu bakteri sindirim sisteminizi mahvediyor ve sizi eve hapsediyor. Antibiyotiklerin çokta etkili olmadığı bu bakteri türüne dondurulmuş dışkılar kullanılıyor.

Bu yüzden doktorlar farklı bir yöntem deniyor. Endoskopi, nazal tüpler ve kapsül haplar yoluyla insanların bağırsaklarına sağlıklı dışkı yerleştiriliyor ve çok daha iyi sonuçlar alıyorlar. 
Tedavi oldukça faydalı. Fakat böylesi bir bağış yapacak bağışçı bulmak oldukça zor. Ayrıca hastalar, aile bireylerinin ya da arkadaşlarının dışkısıyla tedavi olunacağı konusunda da çok umutlu değil.

Open Biome kurucuları, gönül işi yapan bir şirket kurma fikrini, C.’den mustarip bir arkadaşları sayesinde elde etmiş. Daha sonra da tüm ülke çapında faaliyet gösteren bir banka kurmuşlar. Şirket şimdiye kadar 185 hastanede, 2000 kişiye dondurulmuş dışkı nakletmiş ve tedavi olmalarını sağlamış.

Para Kazanıyor Üstüne de Bonus Alıyorsunuz

Gönüllülüğe dayanan kuruluşun fiyat politikası ise şöyle işliyor: 
Verdiğiniz örnek başına: 40 dolar (yaklaşık 97 TL)
Haftanın 5 günü örnek verdiğinizde: 200 dolar + 50 dolar bonus =250$ (yaklaşık 610 TL)
Yılda: 13.000 dolar (yaklaşık 30 bin TL)

Bağışı yapabilmeniz için sadece sağlıklı olmak yetmiyor, hakikaten çok sağlıklı olmanız gerekiyor. Yani bağırsaklarınız çok iyi çalışıyor olması, Open Biome’a bağış yapabilirsiniz anlamına gelmiyor.

Bağış Yapabilmek Kolay Değil

Open Biome’un kurucularından Mark Smith, “Bize bağış yapmak, MIT’e (Massachusetts Teknoloji Enstitüsü) girmekten daha zor” diyor. Smith 2 sene önce 1000’e yakın donörün adayının konuyla ilgilenip internet sitesini ziyaret ettiğini, fakat yalnızca %4’ünün testleri geçebildiğini de sözlerine ekliyor.

Gönüllü kuruluşun bağışçılara yaptığı testlerin maliyeti 5000 doları (yaklaşık 12 bin TL) bulabiliyor. Bu yüzden de şirket bağış yapmaya uygun bir aday bulduğunda onu elden kaçırmamaya çalışıyor.

“Bağışçılarımız haftada 3-4 kez bankamızı ziyaret ediyor’ diyor Smith. ‘Her bağışlarında ortalama 3-4 kişiye yardımcı oluyorlar. Bunun takibini yapıyoruz ve bağışçılarımıza bildiriyoruz.”

Bağış yapmak isteyenlerin sayısı oldukça fazla. Smith bu durumun kendisini mutlu ettiğini söyleyerek, “Doktora yaptıktan sonra bir yerlere dışkı postalayacağım aklımın ucundan bile geçmezdi. Ama şu anda bu işi yapıyorum ve mutluyum” diyor.

Yorum Yap

Misafir olarak yorum yapıyorsunuz. Giriş Yap

Yorumunuzun kontrolden geçtikten sonra yayınlanacaktır.

...