Çocukların Okul Başarısı Doğru Beslenmeyle Artıyor

Okul çağındaki çocuklarda doğru beslenme başarıyı attırıyor. Uzmanlar, zihni açan gıdalar arasında, kırmızı et, muz, süt ve balığın önem taşıdığını belirtiyor.

Balık: İçeriğindeki Koenzim Q10 ile Omega-3 yağ asitleri sayesinde enerji metabolizmasını yönetiyor ve strese bağlı vücutta oluşabilecek zararlı maddeten atmaya yardımcı oluyor. Aynı zamanda iyi bir iyot kaynağı. İyot eksikliği zeka geriliğine yol açar Haftada 3 kez somon, ringa, uskumru ve ton gibi balıkları tüketmek zihin açar.

Kırmızı Et: İçeriğindeki demir beyne oksijen taşınmasına ve zihinsel faaliyetlerin güçlenmesine destek veriyor. Aynı zamanda iyi bir B12 kaynağı olduğu için unutkanlığı önlüyor

Fındık-Ceviz-Badem: İçeriklerindeki E vitamini sayesinde beynin etkin ve verimli kullanılmasına yardımcı olurken, düşünsel kabiliyeti de geliştiriyor. Odaklanma için ceviz, fındık, fıstık gibi sinirleri kuvvetlendiren yiyeceklerinin yenmesini gerekiyor.

Muz: Sodyum, potasyum, magnezyum gibi minerallerden zengin olduğu çın kasların doğru çalışmasına, kalp ritminin doğru ayarlanmasına ve beyne oksijen gitmesine yardımcı oluyor. Bu sayede zihinsel kabiliyet artıyor.