Deniz Ürünleri Yerken Dikkat

ABD'de her yıl 6.5-33 milyon hastalık vakası ile 9000 ölümün gıdadan kaynaklanan hastalıklarla ilgili olduğu belirtilmektedir.

Balık ve diğer deniz ürünleri düşük yağ içerir ve mükemmel bir protein, vitamin ve mineral kaynağıdır. Ancak toksin, bakteri ya da virüs bulaşmış deniz ürünü toplum sağlığı açısından gerçek bir sorun yaratmaktadır. 

ABD'de her yıl 6.5-33 milyon hastalık vakası ile 9000 ölümün gıdadan kaynaklanan hastalıklarla ilgili olduğu belirtilmektedir. Gebe kadınlarla fetusların (cenin) en yüksek risk grubunda bulunmalarına karşın bu konuda JAMA'da yayımlanan bir makalede iyi bir haber yer almaktadır. Söz konusu çalışmada, gebelik döneminde balık yiyerek cıvaya maruz kalan kadınların çocuklarındaki gelişme sorunlarının, anneleri cıvaya maruz kalmamış olan çocuklarınkinden daha fazla olmadığı gösterilmiştir. Gıda zehirlenmesi olasılığı az olduğundan deniz ürünlerinin sağlık üzerindeki toplam yararı yüksektir. Kendinizi korumak için bu sayfada yer alan öneri ve uyarıları dikkate almanız yeterli.

Deniz Ürünlerinde Bulunan Zararlı Maddeler

Kendinizi Nasıl Korursunuz

Kimler Risk Altında