Öğlen Yemekleri Şişmanlatiyor

Öğlen yemekleri birçok kişi için hem büyük bir keyif hem de hayata kısa bir mola. Ancak bu mola sırasında seçilen yanlış menüler kilo almayı tetikliyor.

Öğlen yemekleri birçok kişi için hem büyük bir keyif hem de hayata kısa bir mola. Ancak bu mola sırasında seçilen yanlış menüler kilo almayı tetikliyor. Salatanın üzerine eklenen bir sos ya da çorbanın terbiyesi fazla kalori alımına neden oluyor. Öğlen yemeğinin fazla kilolara dönüşmemesi için bazı kurallara özellikle dikkat etmek gerekiyor.

Çalışanların besin tüketimine bakıldığında en çok kalori alımının öğlen ve öğleden sonra olduğu görülüyor. Sabah saatlerinde yemeğe ayrılacak vaktin sınırlı olması ve iştahsızlık daha az besin tüketimine neden olurken, öğlen en acıkılan ve kalori alımının en fazla olduğu öğün olarak karşımıza çıkıyor. Özellikle dışarıda veya iş yerlerinde sunulan hazır menüler kişileri daha çok yemek yemeye sürüklüyor. Aslında daha az yemekle daha çok doyabilecekken daha çok yemekle daha çok acıkır hale geliyoruz. Bununla beraber; hareketsiz ofis ortamları ve streste durumunda yeme isteğinin artması kilo alımını kaçınılmaz kılıyor. Beslenme ve Diyet Uzmanı Oya Yüksek, öğle yemeklerinde dikkat edilmesi gerekenler hakkında bilgi verdi.

Öğle Yemeklerinin Şişmanlatma Nedenleri

Kilo Almamak İçin Öğle Yemeğinde Bu Önerilere Kulak Verin!

Sağlıksız Öğlen Menüleri Tansiyondan Reflüye Kadar Birçok Hastalık Nedeni