Sağlıklı Yılbaşı Sofrası da Olur

Yılbaşı gecesinde, kısa sürede bol miktarda yağlı yiyecek ve tatlı tüketilmesi bir çok sağlık problemlerine yol açabilir.

Yılbaşı gecesinde, kısa sürede bol miktarda yağlı yiyecek ve tatlı tüketilmesi bir çok sağlık problemlerine yol açabilir. Oysaki yiyecek ve içeceklerin miktar ve çeşitlerinde yapılacak ufak değişiklikler, bu sağlık problemlerinin ortaya çıkmasını engelleyebiliyor.

Yeni bir yıla daha sayılı günler kaldı. Kimimiz evlerde, kimimiz ise dışarıda yeni yıl için kutlama planları yapmaya başladık bile. Tüm bu planların ortak noktası ise; yenilsin, içilsin, eğlenilsin, yeni yıla sevdiklerimizle mutlu girilsin ki, tüm yıl da böyle güzel geçsin. Ancak yeni yıla keyifli bir başlangıç yapmak için yediğimize, içtiğimize, sağlığımıza da dikkat etmemiz gerekiyor. Beslenme ve diyet uzmanı Çağatay Demir, bu özel geceye kadar dikkat edilmesi gerekenleri, yılbaşı gecesini sağlıklı geçirme ve ertesi güne sağlıkla “merhaba” demenin yollarını şöyle sıralıyor.

Yılbaşı Gecesine Hazırlık İçin:

Yılbaşı gecesi öncesi metabolizmanızı hızlandırabilir ve günlük harcadığınız enerjiyi artırabilirsiniz…

Yılbaşı Gecesinde Bunları Yapın:

Yılbaşı gecesinde, kısa sürede bol miktarda yağlı yiyecek ve tatlı tüketilmesi mide bulantısı, hazımsızlık, ishal gibi sağlık problemlerine yol açabilir. Oysaki yiyecek ve içeceklerin miktar ve çeşitlerinde yapılacak ufak değişiklikler ile bu sağlık problemlerinin ortaya çıkmasını engellenebilir.

İdeal Seçimler 

Ertesi Gün İçin!

Eğlenceli bir akşamın ardından ertesi sabah yaşanabilecek sağlık sorunlarını düzenli ve dengeli öğünlerden oluşan bir beslenme programı ile yenebilirsiniz. Yılın ilk günü sebze ve meyve ağırlıklı beslenip bol sıvı tüketin. Hatta güne 1-2 bardak suyla başlayın. Tekrar alkollü içecekler tüketmemeye ve kuruyemiş, kızartma ve yağlı tatlılardan uzak durulmaya özen gösterin.