Sivrisineklerden Kurtulmanın Kolay Yolları

Malum yaz aylarına girdik ve yavaştan ezeli düşmanlarımız bıçaklarını bilemeye başladı. Peki ya bu yaz onlara neden daha fazla direnmiyoruz?

Bahçenizde su birikintisi olmamasına dikkat edin. Durgun sular sivrisineklerin yaşam alanıdır. Çatınızdaki yağmur kanallarını düzenli olarak temizletin. Saksıların dibinde su birikmemesine özen gösterin.

Odaya Taze Fesleğen Alın

Fesleğen kokusu sivrisinekleri uzaklaştırır. Başucunuza bir saksı fesleğen ya da bir tutam reyhan koyarsanız, odanıza sivrisinek gelmez. Ayrıca fesleğeni salatalarınızda ve yemeklerinizde kullanabilirsiniz.

Koyu Renk Elbise Giymeyin

Sivrisinekler genellikle koyu renkleri barınağı olarak görür. Koyu renkteki nesneleri evinizde bulundurursanız, sivrisinekler sizin yanınıza uğramayacaklardır.

İçinde Sirke Bulunan Bir Bardağı Pencerenin Yanına Koyun

Güçlü kokusu sinekleri yaklaştırmayacak ve içeri sokmayacaktır.

Her Gün Bolca C Vitamini Tüketin

C vitamini suda eriyebilen bir vitamin olduğundan vücudunuzda birikmez, fazla terlemeyi önler, sivrisinekler de bundan nefret ederler.

Kendi Sinek İlacınızı Yapın

Formül 1;

Formül 2;

Formül 3;

Olgunlaşmamış limonu avuç içinizde bastırarak sulandırın. Ortadan ikiye keserek, içine karanfiller saplayın ve masanın ortasına yerleştirin. Sivrisinekler limon ve karanfil esansının kokusunu sevmedikleri için odanıza yaklaşamayacaklardır.