Renkler ve İş Hayatınızdaki Başarınız

Renklerin iş hayatında etkili kullanılması durumunda, işe yarayacağı belirtiliyor. Ürünlerde kullanılan renkler, insanlarda çeşitli çağrışımlara sebep oluyor.

Renklerin iş hayatında etkili kullanılması durumunda, satış sürecinde işe yarayacağı belirtiliyor. Ürünlerde kullanılan birbirinden farklı renkler, insanlarda çeşitli çağrışımlara sebep oluyor. Renklerin, insanlar üzerindeki etkisini fark eden batılı şirketler, yıllardır bunu iş yaşamında sıklıkla kullanıyor. 

İş psikologu Dr. Kerry Johnson, satın alma davranışları üzerinde renklerin çok büyük etkisi olduğunu vurguluyor. Satışlarda mavi, gri ve yeşilin en ikna edici renkler olduğunu ifade eden Johnson a göre, ürünlerde kullanılabilecek en kötü renkler siyah, mor ve sarı. Yiyecek üreticileri ürünlerini asla siyah ve beyaz pakete koymuyor. Yapılan araştırmaların, çocukların en fazla dikkatini çeken renklerin mavi ve kırmızı olduğunu, yeşil rengin prestij ve güvenliğin önemli olduğu sektörlerde kullanıldığını, temizlik, parlaklık, sadelik ve masumiyet duyguları veren beyazın ise özellikle çocuk ve sağlık ürünlerinde tercih edildiğini ortaya koyduğu bildiriliyor. Uzmanlar ürünün, logonun ve paketlerin renklerinin, insanlar üzerindeki çağrışımları dikkate alınarak seçilmesi durumunda, başarı oranının daha yüksek olacağı konusunda birleşiyor. 

Etkilerine Göre İş Yaşamında En Çok Tercih Edilen Renkler ve Özellikleri Şunlar: