Saçlarınıza Kış Bakımı

Saçların güzel görünmesinin sağlıklı olmasına bağlı olduğunu belirten Andy Uffels, kış aylarında doğru bakım ürünlerinin kullanılması gerektiğini söylüyor.

Saçların güzel görünmesinin sağlıklı olmasına bağlı olduğunu belirten Pantene'in Global Saç Tasarımcısı Andy Uffels, kış aylarında doğru bakım ürünlerinin kullanılması gerektiğinin altını çiziyor. Kış aylarında yaşanılan problemler ne olursa olsun önlem alınabileceğine dikkat çeken Uffels'ın önerileri şöyle:

Fırça ve Tarağın Önemi

Kuru Temizleme Şart

Sık Yıkamak Saçı Kurutur

Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi Dermatoloji Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Varol Lütfi Aksungur, şampuan seçimi ve kullanımında da son derece dikkatli olunmasını önerdi. Sağlık açısından saçların yıkanma sıklığının çok önemli olduğunu vurgulayan Aksungur, saçların ne çok sık ne de çok seyrek yıkamanın doğru olmadığını kaydetti. Özellikle problemli ciltlerde ve yağlılık oranı normalin altında olan saçlarda, çok sık yıkamanın kuruluğa neden olabildiğini belirten Aksungur, özel durumlar haricinde, saçların haftada üç kez yıkanmasını önerdiklerini söyledi. Ancak, bu durumun kişinin hassasiyetine ve saçların yağlılık oranına göre değişebildiği ifade edildi.