Önemli Olan Sağlıklı Zayıflamak

Şişmanlık birçok kişinin ortak derdi. Zaten bu nedenle bir çok diyet önerisi var. Ancak bilim bu diyetlerin çok küçük bir bölümünü doğru kabul ediyor.

Şişmanlık birçok kişinin ortak derdi. Zaten bu nedenle bir çok diyet önerisi var. Ancak bilim bu diyetlerin çok küçük bir bölümünü doğru kabul ediyor. Bu yanlış diyetleri uygulayarak hızla zayıflayabilirsiniz. Ancak aynı hızla kilo da alırsınız. Üstelik sağlığınızdan da olursunuz.

Şişmanlık bir estetik sorun olmaktan öte bir hastalık olarak kabul ediliyor. Artık kilolu olan herkes sağlığı için zayıflama çabasında. Yapılan araştırmalar kilo vermenin sayısız faydasını ortaya koyuyor. Kilo vermeye başladığınız andan itibaren, insülin direnci düşüyor, dokular insülini kullanmaya başlıyor, kan şekeri, dolayısı ile açlık kontrol altına alınıyor, kolesterol ve yüksek tansiyon düşürüyor. Kalp damar hastalığı riski azalırken, bağışıklık sitemini güçleniyor. Hatta depresyona yatkınlık dahi azalıyor. Ancak tüm bu yararlar kontrollü ve dengeli bir şekilde kilo verildiği zaman ortaya çıkıyor. Beslenme ve Diyet Uzmanı Şengül Sangu, “Hızlı kilo vermeyin” uyarısında bulunarak şöyle devam ediyor: "Haftada 0,5 -1 kg kaybı sağlıklı ve kalıcı kilo kontrolüdür. Ağırlığınızın %10-15'ini kaybetmek pek çok hastalık riskini azaltabilir."

Her Diyet Uygulanamaz!

Zayıflama diyetlerinin kişinin günlük makro ve mikro besin öğesi ihtiyaçlarını karşılayan, damak tadına ve sosyal yaşamına uygun, varsa sağlık problemlerine çözüm getirici tıbbi öneriler olması gerekiyor. Ancak kısa sürede kilo vermeyi hedefleten ve bu kurallara uymayan pek çok diyet mevcut. Şengül Sangu bu diyetleri ve sakıncalarını şöyle sıralıyor:

Sihirli - Şok Diyetler

Çok Düşük Kalorili Diyetler

Sıvı ve Toz Formda Ya Da Paketlenmiş Ürünler

Orta derecede açlık söz konusudur.

Özel Ürünleri Öneren Diyetler

Tek Besine Dayalı Diyetler

Su İçme Diyeti

Öğün Atlama

Yağsız Yemek Yeme

Kalori Hesabına Dayalı Diyetler

Yanlış Diyetlerle Önerilen İlaçlar

Diüretik İlaçlar Ve Saunalar

Protein-Karbonhidrat Ayıran Diyetler (Montinyak Rejimi )

Diyet Yapanlara Öneriler

Diyetisyen Şengül Sangu bilinçli bir şekilde diyet yapmak isteyenlere bazı küçük önerilerde bulunuyor: