Zayıflamaya Bayramda Başlayın

Ramazan ayında kilo alanların en büyük arzusu Ramazan’ın peşinden kilo vermek oluyor.Bayram Tatilinde Kilo Vermenin 10 Yolu Şöyle:

Oruç tutan pek çok kişinin, vücudun devreye soktuğu savunma mekanizmaları nedeniyle Ramazan ayından kilo alarak çıktığını belirten Obezite ve Metabolik Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Tufan Ergenç, "Şeker Bayramında alınacak basit önlemlerle, Ramazan'da alınan kilolar geri verilebilir" dedi.

Ramazan ayında gün boyu süren uzun açlık nedeniyle, vücudun savunma mekanizmalarını devreye soktuğunu ve bu nedenle sahurda alınan besinleri depolandığını belirten Op. Dr. Tufan Ergenç, uzun süren açlık sonrası iftarda tüketilen aşırı miktardaki besinlerin yağ oranının daha da arttığını söyledi. Bu durumun kısır bir döngü halinde bir ay boyunca devam etmesinin, kilo artışıyla sonuçlandığını belirten Ergenç, düşük kan şekerinin yarattığı halsizliğin, hareketsizliğe yol açarak kilo artışına katkıda bulunduğunu ifade etti.

Ramazan Bayramında birçok kişinin aşırı yeme eğilimine girdiğini söyleyen Dr. Ergenç, gelenekler nedeniyle aşırı tatlı tüketilmesinin kilo alımını artırdığını belirtti. Çalışmalarını İzmir'de sürdüren Ergenç, "Ramazan ayı sonrası uzun bir tatil dönemine giriyoruz ve bu dönem kilo verimi açısından bir şans, bayram tatilinde alınacak birkaç küçük beslenme önlemiyle alınan kiloları geri vermek mümkün" diye konuştu.

Bayram Tatilinde Kilo Vermenin 10 Yolu Şöyle: