Havuç Mu Sarımsak Mı?

Göz sağlığı deyince aklımıza ilk gelen havuçtur herhalde. Gözde çıkan arpacık için ise sarımsak sürmek gibi yöntemleri uygulamışızdır.

Göz sağlığı deyince aklımıza ilk gelen havuçtur herhalde. Hemen hemen hepimiz havuç ve balık tüketmenin göz sağlığı için iyi olduğunu duymuşuzdur. Gözde çıkan arpacık için ise sarımsak sürmek gibi yöntemleri uygulamışızdır. Dr. Banu Coşar, göz sağlığı için önemli olan doğru bilgileri açıkladı. Coşar, aynı zamanda halk arasında yaygınlaşmış ve doğru kabul edilen uygulamalar hakkında da bilgi verdi. Vücudun omega-3 yağ asitlerini en rahat kullandığı besinin balık olduğunu belirten Coşar; balık tüketerek göz kuruluğu ve sarı nokta gibi hastalıklardan daha kolay korunabileceğini söyledi. Gece körlüğü gibi hastalıklardan korunmak için havuç; gözaltı torbacıkları ve şişlikleri içinse salatalık tüketilmesi gerektiğini de sözlerine ekledi. Arpacık ve şalazyon hastalıklarının sıklıkla birbirlerine karıştırıldığını söyleyen Prof. Dr. Banu Coşar, bu hastalıklar için bir uzmana danışılması gerektiğini belirtti. Coşar, arpacık tedavisi için gözlere sarımsak sürmek yerine; sarımsakla aynı bileşenlere sahip ve daha etkili olan göz damlalarının kullanılmasını tavsiye etti.

Göz Hastalıkları Uzmanı  Prof. Dr. Banu Coşar göz sağlığımıza besinlerin etkileriyle ilgili halk arasında mit haline gelmiş 8 konu ile ilgili bilgi verdi: