Clarinase

Clarinase nedir ne için kullanılır, Clarinase nasıl kullanılır, Clarinase ilacının yan etkileri ve kullanırken dikkat edilmesi gerekenler nelerdir?

Tablet

Loratadin 5 mg, psödoefedrin sülfat 120 mg

Ambalaj:

 10 tablet.

Endikasyon:

 Nazal Konjesyon, aksırma, rinore, kaşınma ve göz yaşarması dahil alerjik rinit ve soğuk algınlığında görülen belirtilerin tedavisinde kullanılır.

Kontrendikasyon: 

Bileşimdeki maddelere, adrenerjik ilaçlara yada kimyasal yapıları benzer maddelere karşı aşırı duyarlılığı ya da idiyosenkrazi bulunan hastalarda kullanılmamalıdır. Ayrıca,MAO inhibitörü tedavisi gören ya da son on gün içinde bu tür bir tedavi uygulanan, dar açılı glokom, idrar retansiyonu, ağır hipertansiyon,ağır koroner arter hastalığı veya hipertiroidisi bulunan hastalarda kullanılmamalıdır.

Uyarılar:

 İlacın hızlı bırakılması depresyona neden olabilir.Bu kombinasyonun gebelerde güvenirliği gösterilmediğinden, gebelerde sağlanacak yarar ile fetüs üzerindeki olası riskler çok iyi değerlendirilmelidir.Loratadin ve psödoefedrin sülfat anne sütüne geçtiğinden, tedaviyeya da emzirmeye ara verilmelidir.

Yan Etkileri:

 Uykusuzluk ve ağız kuruluğu görülebilir.

İlaç Etkileşimleri:

 Sempatomimetik ilaçlar, MAO inhibitörü kullanan hastalarda hipertansiyon krizi dahil hipertansif reaksiyonlara neden olabilir. Metildopa, mesamilamin, rezerpin ve veratrum alkaloidleri antihipertansif etkileri, sempatomimetik ilaçların kullanılmasıylaazalabilir.badrenerjik blokerlerde sempatomimetik ilaçlarla etkileşebilir. Psödoefedrin dijital ile birlikte kullanıldığında ektopik pacemaker aktivite artışı gö-rülebilir. Antiasitler, psödoefedrinin emilimini artırır, kaolin azaltır.

Doz Önerisi:

 Erişkinler ve 12 yaşın üzerindeki çocuklara günde 2 kez 1 Tablet verilir. Ağır karaciğer yetmezliği olan hastalardadaha düşük dozlarla tedaviye başlanmalıdır; başlangıç dozu olarak günde 1 Tablet önerilir.