Rouvax

Rouvax nedir ne için kullanılır, Rouvax nasıl kullanılır, Rouvax ilacının yan etkileri ve kullanırken dikkat edilmesi gerekenler nelerdir?

Enjektör+Flakon

Civciv embriyo kültüründe hazırlanan hiper attenüe canlı kızamık virüsü (Schwarz suşu) 1000 TCİD 50 (min)

Ambalaj:

 Uygulamaya hazır, kendinden cam enjektörlü 0.5 mL çözücüve liyofilize formda tek doz aşı içeren flakon.

Endikasyon:

 Kızamık hastalığından korunma amacıyla 9 aylıktan başlayarak tüm bebeklere uygulanır. 9 aylık bebeklere kızamık aşısı uygulandıktan 6 ay sonra ikinci bir doz uygulaması önerilir.

Kontrendikasyon:

 Akut ateşli enfeksiyon hastalıklarında, kronik hastalıkların akut alevlenme dönemlerinde, gerçek yumurta proteini alerjisi olan çocuklarda, immunoglobulin enjeksiyon uygulamasının ardından, gebelerde ve konjenital ve edinilmiş immün yetmezlik durumlarında kullanılmamalıdır.

Uyarılar:

 Neomisin ve yumurta proteinlerine karşı alerjisi olan çocuklarda dikkatli kullanılmalıdır.

Yan Etkileri:

 Uygulama sonrasında bir veya iki gün sürebilen,antipiretiklerle kolaylıkla kontrol altına alınan 39°C dolayında ateş, hafif mide rahatsızlıkları, kısa süreli rinofarenjit ve solunum yolu rahatsızlıkları görülebilir. Uygulamadan sonra 5-12 günler arasında kızamık benzeri hafif seyirli döküntüler görülebilir.

İlaç Etkileşimleri:

 Canlı virüs aşılarının immunoglobulin uygulamasından ve/veya kan transfüzyonundan sonra inaktive olmaları nedeniyle, böyle uygulamalardan sonra en az 6 hafta (tercihen 3 ay) süreyle aşı uygulanmamalıdır.Benzer şekilde kızamık aşısı uygulamasından sonra iki hafta süreyle immünglobulin uygulanmamalıdır. Kızamık aşısı uygulamasından sonra, PPD (tüberkülin testi) reaksiyonunda kısa bir süre için yalancı negatif sonuçlara raslana bilmektedir.

Doz Önerisi:

 SC veya IM yolla uygulanır. Uygulama yeri olarak 2 yaşın altındaki çocuklarda uyluğun anterolateral bölgesi, 2 yaş üzerindeki çocuk ve yetişkinlerde deltoid bölge seçilmelidir.9 aylık bebeklere yapılan tek doz aşı ile korunma sağlanır. İlk uygulamadan 6 ay sonra ikinci doz aşı uygulaması gereklidir. 5-6 yaş ve/veya 11-12 yaşta rapel uygulaması önerilmektedir.