İşyerinde Sorunlar Yaşamayın

Unutkanlık, sıcak basması Menopoz öncesinde yaşanan fiziksel ve ruhsal yakınmalar kadınları kariyerlerini kaybetme tehlikesiyle karşı karşıya bırakabiliyor.

Önleminizi Alın, İşyerinde Sorunlar Yaşamayın!

Konsantrasyon bozukluğu, unutkanlık, sıcak basması Menopoz öncesinde yaşanan fiziksel ve ruhsal yakınmalar kadınları kariyerlerini kaybetme tehlikesiyle karşı karşıya bırakabiliyor. Aslında basit önlemlerle bu süreçte yaşanan problemler ortadan kaldırılabiliyor ya da hafifletilebiliyor!

Ortalama menopoz yaşı dünya genelinde 51 iken bu rakam ülkemizde 47 yaşa kadar iniyor. Ülkemizde kadınların 55 yaşında emekli oldukları göz önüne alındığında, son 8 yılın postmenopozal, yani menopoz sonrası dönemin fiziksel ve ruhsal yakınmalarıyla geçtiği görülüyor. Menopozun bir de pek çok fiziksel ve ruhsal değişimin yaşandığı ve premenopozal dönem olarak adlandırılan bir süreci de var. İşte, 2-5 yıl sürebilen bu menopoza geçiş süreci kimi kadınlarda sorun yaratmazken, kimilerinde ise yakınmalar çok şiddetli oluyor ve yaşam kalitesini ciddi şekilde etkiliyor. Üstelik bu yaş grubundaki kadınların çoğu kariyer sahibi oldukları için sorumlulukları ve görevleri artmış, dolayısıyla stres katsayısı da yükselmiş oluyor. Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Prof. Dr. Tansu Küçük, kadınların menopoza geçiş dönemindeki yakınmalar nedeniyle işyerinde de çok ciddi sorunlar yaşayabildikleri, hatta kariyerlerini kaybetme tehlikesiyle karşı karşıya kaldıkları uyarısında bulunarak, “Oysa kadınlar alacakları önlemlerle menopoz öncesinde yaşadıkları sorunları büyük oranda önleyebilir, bu sayede kariyerlerine ciddi sıkıntılar yaşamadan devam edebilirler.” diyor.

En Tipik Belirtisi Adet Kanamalarının Sıklaşması

Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Prof. Dr. Tansu Küçük, menopoza geçiş döneminde yaşanan sorunları şöyle sıralıyor:

Unutkanlık Ve Yorgunluk Ciddi Sorunlar Oluşturuyor!

Adımda Menopoz Öncesi Yakınmaları Hafifletin