Sıcaklarda Kalbiniz Erimesin

Prof. Dr. Timur Timurkaynak, sıcaklar ve tatil mevsimi sebebiyle, sıcaklara karşı dikkatli olmak adına bilgiler paylaştılar.

“Tatil kalbe iyi gelir” diyen Prof. Dr. Timur Timurkaynak, kalp ve tansiyon hastalarına sağlıklı tatilin reçetesini yazdı: Tatile gitmeden önce mutlaka kalp kontrolünden geçin. Saat 10:30 ila 15:30 arasında, güneşe çıkmayın.

Öğle saatlerinde kısa bir şekerleme iyi gelir. Sıvı kaybına karşı bol su ve soda için. Yüzerken çok açılmayın, ayaklarınızın değdiği yerlerde yüzün. Kardiyoloji uzmanı olan yerlerde tatil yapmayı tercih edin. Bacakta şişkinlik ve halsizlik başladıysa doktorunuzu arayın!

Yaz aylarının gelmesiyle birlikte tatil telaşı başlarken, aşırı sıcaklarda gerekli önlemleri almayan tansiyon ve kalp hastalarını bazı tehlikeler de bekliyor.

Tatilin kalp için çok yararlı olduğunu vurgulayan Prof. Dr. Timur Timurkaynak, “Tatil, ruhen ve kalben rahatlatır, gençleştirir. Ruhunuza iyi gelen her şey kalbinizi de besler, gençleştirir” diyor. Ancak gerekli önlemler alınmadığı takdirde kalp ve tansiyon hastaları açısından bazı sakıncalar olabileceğine dikkat çeken Prof. Dr. Timurkaynak, bazı küçük ama etkili önlemlerle tatilden sağlık depolamış bir halde dönülebileceğini söylüyor. 

Prof. Dr. Timurkaynak, Tatil Planı Yapanlar İçin 10 Etkili Sağlıklı Tüyosu Veriyor: