Ayakkabı Seçerken En Sık Yapılan 6 Hata

Kadınlarda şık görünmek her zaman ön planda olduğu için ayakkabılarda rahatlık hep ikinci planda kalıyor ve bu da bazı ayak sorunlarına sebep oluyor.

Yanlış Seçim Ayaklarda Şekil Bozukluklarına Yol Açabilir!

Kış geldi. Birbirinden güzel ayakkabı, bot veya çizmeler vitrinlerde alıcılarını bekliyor. Ancak özellikle kadınlarda şık görünmek her zaman ön planda olduğu için ayakkabılarda rahatlık hep ikinci planda kalıyor. Bunun sonucunda ayaklarda su toplaması ve yara oluşmasının yanı sıra şekil bozukluğu gibi çok daha ciddi sorunlar ortaya çıkabiliyor!

Yüksek topuklu, yüksek platformlular… Çok dar ya da çok büyükler… Ve çok sert tabanlı olanlar... Şık giyinmek ile moda her zaman birbirine karıştığı için ayağın rahat olması hep ikinci planda kalıyor. Sonuç; su toplayan, cildi soyulan, nasır bağlayan ve sık sık burkulan ayaklar! Üstelik geç kalındığında problem gittikçe ilerleyerek ciddi sinir sıkışmalarına, ayaklarda ve parmaklarda şekil bozukluklarının oluşmasına veya artmasına yol açabiliyor Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı Prof. Dr. Metin Türkmen, ayak sağlığını korumak için ayakkabı, bot veya çizme seçerken dikkat edilmesi gereken noktaları anlatıyor.

Ayakta Şekil Bozukluğuna Yol Açan 8 Hatalı Seçim

İdeal Bir Ayakkabı Nasıl Olmalı?

Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı Prof. Dr. Metin Türkmen, ayak sağlığınız için ideal bir ayakkabının özelliklerini şöyle sıraladı: