Çocuklar Kulak Ağrılarını 4 Şekilde Gösteriyor!

Kulak ağrısı, henüz derdini anlatacak yaşa gelmemişse hem çocuk, hem de anne ve babalar açısından içinden çıkılması güç bir hale gelebiliyor.

Kulağını Çekiştiriyor, Huzursuzlanıyor, Ağlıyor, Ayağını Sallıyor

Kulak ağrısı, henüz derdini anlatacak yaşa gelmemişse hem çocuk, hem de anne ve babalar açısından içinden çıkılması güç bir hale gelebiliyor. Kendini konuşarak ifade edemeyen çocuk da kulak ağrısını 4 şekilde gösteriyor: Kulağını çekiştiriyor, huzursuzlanıyor, ağlıyor ve tekmeler atıyor!

Çocuklarda kulak ağrısı, hem kulağı ağrıyan çocuk, hem de anne baba için dayanılması zor bir durum. Çocuk bir de derdini anlatacak yaşa gelmemişse çaresizlik, kafa karışıklığı ve derdini anlayamamanın yarattığı kriz, anne ve babalar açısından içinden çıkılması güç bir hale gelebiliyor. Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Yunus Emre Mercan, özellikle 2 yaşın altındaki çocukların kulak ağrılarını farklı şekillerde dile getirdiklerine dikkati çekerek, anne babaları uyarıyor: "Çocuğunuz kendini konuşarak ifade edemediği için size bunu 4 şekilde gösteriyor: Kulağını çekiştiriyor, huzursuzlanıyor, ağlıyor ve sağa sola tekmeler atıyor. Bu durumda geç kalmadan çocuğunuzu bir uzmana götürmeniz gerekiyor."

Ağrının Şiddeti 5 Gösterge İle Tespit Ediliyor

Çocuklar 2 yaşından önce dertlerini konuşarak anlatamadıkları için kulaklarında oluşan ağrının şiddetini anlamak da mümkün olamıyor. Şiddetin bilinmesi tedavinin de yönünü belirlediğinden hekim açısından önem taşıyor. Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Yunus Emre Mercan, çocuklarda kulak ağrısının şiddetinin başlıca 5 gösterge ile anlaşıldığını söylüyor:

Hafif Ağrı Şiddetli Ağrı

Kulak Ağrısına Yol Açan 6 Neden

Bebeklerde ve çocuklarda kulak ağrısının çeşitli nedenleri var. Dr. Yunus Emre Mercan, bu nedenleri şöyle sıralıyor: