Labioplasti Nasıl Yapılır?

Labioplasti yapmadan önce hastalar muayene edilmeli, labioplastinin nasıl yapılması gerektiği ve hastanın beklentisi açık olarak belirlenmelidir.

Genital Estetik İç Dudak Küçültme Operasyonu 

Genç kızların bir kısmında adölesan çağından itibaren genital organlarında giderek büyüyen ve uzayan iç dudaklar (labium minörler) görülmektedir. Bu dudakların giderek uzaması ve ön tarafında çıkıntı teşkil etmesi oldukça rahatsız edici bir durum olup psikolojik durumu ve cinsel yaşamı olumsuz etkilemektedir. Ayrıca labium minörlerin normalden uzun olması hastalarda değişik şikayetlere neden olmaktadır. 

Genç kızlar ya da kadınlar bikini giydiklerinde o bölgede oluşan çıkıntıdan dolayı kendilerini rahat hissedemezler, bu nedenle çeşitli üst giysiler arkasına gizlemeyi tercih ederler. Dar kıyafet, kot pantolon giymek bu dudakları sıkıştığından ve rahatsızlık verdiğinden genellikle bu tarz kıyafetleri tercih etmek istemezler. Bu uzun dudaklar sex hayatlarını da olumsuz etkiler. Özellikle klitoris üstündeki deri kalın, uzun ve kıvrımlı ise cinsel uyarılma ve tatmin konusunda sorunlar yaşarlar. Böyle bir genital yapıya sahip olan bayanlar bu durumdan labioplasti operasyonu ile kurtulmak istemektedirler. 

Labioplastide ampütasyon teknikleri 

Her hasta için ideal olan tek bir teknik yoktur. Hipertrofik labia minörlerin durumuna uygun teknik ya da çeşitli tekniklerin kombinasyonları şeklinde yapılmalıdır. En sık progressif anterior wedge eksizyon tekniği kullanmaktayız. Klitoral hooddan labia minoraya doğru uzanan geri kalan fazla doku ampute edilir (ters V ,ters Y , yada yarım ay şeklinde çıkartılır). Fazla derisi olan hastalarda labioplasti tekniği deepitelizasyon şeklinde sadece fazla olan deri kısmı çıkartılarak yapılır. 

Sonuç olarak; labioplasti operasyonundan sonra hastalar işlem bittiği anda çok mutlu ve kendine güvenli olarak muayenehaneden ayrılmaktadır. Bu işlem hastanın gelecekte seksüel fonksiyonunu azaltan bir işlem değildir. Labioplasti operasyonundan sonra duyu kaybı olmadığı gibi psikolojik problemler de ortadan kalktığından sex hayatı daha sorunsuz olarak devam etmektedir.