Karın Ağrısı Nasıl Geçer?

Karın ağrısı günlük yaşantımızı ve ağrı sürecinde geçen zamanı da kötü etkileyen hastalığın önüne geçmek için ne yapmalıyız?

Karın ağrısı günlük yaşantımızı ve ağrı sürecinde geçen zamanı da kötü etkileyen hastalığın önüne geçmek için ne yapmalıyız?

Karın Ağrısı Neden Olur?

Karın ağrısının yaşamanızın birden fazla sebebi olabilir. Bilir kişi olmadan neden olduğunu söylemek doğru değildir bu sebeple bilinçsiz ilaç kullanımı ve tedavi yöntemlerinden kaçınmanız ve hekiminize başvurmanızı öneriyoruz.

Fakat olabilecek nedenler şunlardır:

Karın Ağrısı Belirtileri Nelerdir?

Karın Ağrısı Nasıl Geçer?

Karın ağrısını geçirmek için kullanılan bazı ilaçlar vardır fakat nedenini bilmeden ilaç kullanmanız önerilmez.

Sağlıklı bir hayat ve karın ağrınız için hekiminize başvurmanız öneriyoruz.

Karın ağrısını doğal şekilde geçirebileceğiniz bazı yöntem ve gıdalar:

Ballı Su: Sindirim sistemi düzenlemeye yarımcı olan bal ile ılık su özellikle kabızlık problemi çekenlere yardımcı olacaktır. 1 tatlı kaşığı balı ılık su içerisize karıştırıp tüketebilirsiniz. Suyun aşırı sıcak olmamasına dikkat ediniz.

Elma Sirkesi: Bir bardak ılık su içerisine bir çorba kaşığı elma sirkesi ekleyerek ağrılarınızın azalmasına yardımcı olabilirsiniz.

Yoğurt: Sindirim sistemine farydaları uzun zamandır bilinen yoğurt, karın ağrısına karşı olumlu sonuç vermektedir.

Muz: Hazımsızlığa karşı oldukça etkili olan muz lifli yapısı sayesinde ağrılarınızın azalmasına katkı sağlayacaktır.

Rezene Çayı: Aktardan aldığınız bir miktar rezene çayı karın ağrısı ve sindirim sistemi problemlerine karşı oldukça etkilidir.

Limon Suyu: Asidik özelliği ile sindirim ve bağırsaklardaki bakterilerin azalmasında etkili olan limonu bir kaşık limonu ılık su içerisine karıştırılarak tüketilmesi halinde bağırsakların rahatlamasını sağlayacaktır.

Sıcak Kompres: Özellikle regl dönemindeki kadınlardaki ağrının azalmasındaki en etkili yöntemlerden olan sıcak su torbaları, hazımsızlık, sindirim ve soğuk algınlığı gibi nedenlerden dolayı karın ağrısı çekenlerde oldukça etkili olacaktır.

Ananas: Muz gibi ananas da hazımsızlığa karşı oldukça etkilidir bu sebeple günde en fazla 2 dilim tüketilmesi önerilmektedir.

Dikkat!: Kesinlikle dikkat edilmesi gereken konu karın ağrınızın nedeni basit sebeplerden dolayı olmaya bilir karın ağrısını hafife almak doğru bir davranış değildir. Karın ağrısı basit bir durum değildir bu sebeple hekiminize başvurmanızı kesinlikle öneriyoruz.