Stresi Nasıl Yönetiriz?

Stres yönetimi, stresi nasıl yönetmeliyiz soruları artık stresin hayatımızdaki yerinin yadsınamaz yeriyle birlikte sıkça gündeme gelen sorular haline geldi.

Stres günlük yaşamın bir parçasıdır. Her ne kadar olumsuz bir çağrışım yapsa da belli bir miktardaki stresin hayatta kalmamız için gerekli olduğunu söyleyebiliriz. İnsanı tetikte tutmaya, motive etmeye yarar. Stres tepkisi çok doğal bir tepkidir. Ancak stres seviyesi yükselip hayatımıza zarar vermeye başladıkça hayat kalitemizin düşmemesi, çeşitli hastalıklara kapı aralamamak için stresi yönetmek gerekir. Aksi halde kronik hale gelen stres kişinin gündelik yaşamını etkiler; kalp damar hastalıkları, kaygı bozuklukları, kanser, depresyon gibi birçok bedensel ve ruhsal hastalığın başlangıcı ve ilerlemesi için ciddi bir risk faktörü oluşturur. 

Stres nedir?

Stres, vücudun uyum sağlanması ya da tepki verilmesi gereken bir tehlike anında gösterdiği tepkidir. İnsan vücudu stresi tecrübe etmek, strese karşı tepki vermek için görev üstlenmiştir. Aslında vücudun yeni durumlara uyum sağlamasına yardımcı olan bir faktördür. Zorluklar, değişiklikler ya da tehlikeli bir durum yaşadığınızda vücudunuz zihinsel ve fiziksel tepkiler üretir. 

Stresin çeşitli fiziksel ve psikolojik belirtileri vardır. Bu belirtiler herkeste aynı şekilde olmayabilir. Bununla birlikte; 

Stres halindeyken huzursuzluk,

Stresi Nasıl Yönetebiliriz?