Akupunktur

Birçok hastalığın tedavisinde kullanılan oldukça etkili bir tedavi yöntemidir. Yaklaşık 5000 yıl önce, Çin'de yaşayan Uygur Türkleri tarafından bulunmuştur.

Akupunktur, birçok hastalığın tedavisinde kullanılan oldukça etkili bir tedavi yöntemidir. Yaklaşık 5000 yıl önce, Çin'de yaşayan Uygur Türkleri tarafından bulunmuştur. Acus (iğne), puncture (batırmak) kelimelerinin birleşmesinden meydana gelmiştir. Çin'de ise iğnenin kendisi ve döndürülerek ısıtılması sebebiyle iğne ve ısı anlamına gelen “chen jiu” kelimeleri ile ifade edilir.

Akupunktur, organizmanın kendi kendini tedavi ettiği bir metottur ve en önemli özelliği yan etkisinin olmamasıdır.

İğneler; altın, gümüş, bakır ve paslanmaz çelikten yapılır. Hastalığın ve kişinin özelliklerine göre metalin türü seçilir.

Akupunktur tedavisinde etkili olan en önemli unsur, iğnenin kendisi değil, yeri ve özelliği belli olan vücut yüzeyindeki giriş noktalarıdır. Eğer bu noktalar doğru bir şekilde uyarılmaz ise iğneyi batırmanın bir etkisi olmaz. Akupunkturun asıl amacı önce noktayı uyarmaktır. Bu uyarma işlemi iğne, parmaklar ve lazer ile yapılabilir. Bu yöntemlerin hepsi tedavi edicidir.

Akupunktur organizmanın kendi kendini tedavi ettiği bir metottur ve en önemli özelliği yan etkisinin olmamasıdır. Bu tedavi metodunu üç ana başlık altında toplayabiliriz:

Özellikle Uzakdoğu ülkelerinde kullanılan ilaçsız tedavi yöntemi akupunktur, Türkiye'de de hızla yaygınlaşmıştır.

Akupunkturun Tedavi Yöntemleri 

Bölgesel Zayıflama

Bölgesel zayıflama ve selülit tedavisi için kullanılan corpus line yöntemi, birbirini tamamlayan üç tekniğe dayanır.

Bölgesel zayıflama ya da selülit tedavisinde bir kür ortalama 10 seanstır. Ancak bu, tedavi gören kişinin yapısına göre 15-20 seansa da çıkabilir.