Alternatif Tedavi Yöntemleri

Çok çeşitli terimlerle tanımlanan alternatif tıp, konvansiyonel tıpta (tıp camiasında uygulanan ya da kabul edilen) yer almayan tedavi uygulamalarını içerir

Yüksek dozda vitamin ve bitkisel ilaç kullanan ya da şiropraktöre başvuranlardansanız, dünyanın her ülkesine yayılmış hastalığı önlemek ya da çeşitli hastalıkları tedavi etmek için alternatif tıptan yararlanan milyonlarca kişinin arasında yer alıyorsunuz. Çok çeşitli terimlerle tanımlanan alternatif tıp (tamamlayıcı, bütünleştirici ve konvansiyonel olmayan), konvansiyonel tıpta (tıp camiasında uygulanan ya da kabul edilen) yer almayan tedavi uygulamalarını içerir. Batılı ülkelerde tıbbi uygulamaların büyük çoğunluğunun konvansiyonel olmasına karşın, tüm dünyada sağlık hizmetlerinin yaklaşık %70 ya da %90'ı alternatif gelenekler ve uygulamalarla sağlanıyor.

Yüzlerce farklı felsefe ve işlemi dışlayan alternatif tedaviler genellikle, ideolojik kökenlidir. Bu tedavilerin çoğu, güvenliliği ve etkililiği belirleyen bilimsel araştırmalarla desteklenmiyor.

Bazı alternatif tedavilerin tehlikeli yan etkileri vardır. Ayrıca konvansiyonel tıbbi tedavi yerine alternatif tedavi uygulanması, hastaların bilimsel dayanağı olan tedavilerden yararlanma şansını geciktirebilir ya da kaybettirebilir.

Amerikalılar alternatif tıp pratisyenlerini 1990 yılında 427 milyon kez ziyaret ederken, 1997 yılında bu sayı %47 artışla 629 milyona yükselmiştir. 1997 yılında alternatif tedavi için harcanan miktar (sigorta kapsamı dışında) 27 milyar dolardır.

Bu miktar, 1997 yılında ABD de tüm hekim ziyaretlerinde harcandığı hesaplanan miktarla (sigorta kapsamı dışında) neredeyse aynıdır.

Bazı Alternatif Tedavi Tipleri

Alternatif Tedavilerle İlgili Dikkat Edilmesi Gereken Konular