Kekik Çayının Faydaları Nelerdir?

Kekik çayının öksürüğü kesme ve bağışıklığı güçlendirmede oldukça etkili olduğu biliniyor. Kekik çayı nasıl tüketilir ve faydaları nelerdir?

Sofralarımızı lezzetiyle taçlandıran kekik, aroması dışında şifalı özellikleriyle de bilinir. Çeşitli vitamin ve mineralleri içerisinde barındırır. Antibakteriyel, antioksidan, antibiyotik özellikleriyle kekiği çay olarak tüketmek özellikle öksürüğü kesme konusunda oldukça başarılıdır. Bunun dışında balgam söktürücü, ağrı dindirici, iltihap giderici, bağışıklığı destekleyici özellikleri de bulunur. Sindirim sistemi üzerinde de olumlu etkileri vardır. Özellikle Covid-19 pandemisinde daha popüler hale gelen kekik çayı içilebileceği gibi gargara olarak da kullanılabiliyor. 

Kekik Çayı Nasıl Yapılır?

Kekik çayı taze ya da kuru kekikten hazırlanabilir. 

Yaklaşık bir tatlı kaşığı kekik otunu bir bardak kaynamış suyun içine ekleyip demlemeye bırakın. Taze kekikten hazırlanan çayın demlenme süresi 5-10 dakika, kuru kekikten hazırlanan çayın demlenme süresi 15 dakikadır. Demlendikten sonra süzüp içebilirsiniz. Burada dikkat edilmesi gereken konu kekiklerin su ile birlikte kaynatılmamasıdır. Kekik otu su ile birlikte kaynatıldığı takdirde içerisindeki vitamin ve mineralleri, etkinliğini kaybeder.

Kekik Çayının Faydaları

Kekik çayının faydaları düzenli kullanımda ortaya çıkacaktır. Ancak ölçülü miktarda tüketilmelidir.

Kekik çayının zararları var mıdır?