Hekimce - Örnek Doktor Profil Resmi

Op. Dr. ARZU ÇABUK DÖKMECİ

Kadın Hastalıkları ve Doğum

3 Soru Soruldu
%33 Cevaplandı
Soru Cevaplar
as
anonim soru
20 yaşındayım Bir devlet araştırma hastanesinde kadın hastalıkları bölümüne randevum var bundan 1 yıl önce adet düzensizliğiyle gittiğimde her kadında olabilecek bir kistim olduğunu söylemişlerdi ve çok fazla ilgilenmemişlerdi o zaman gittiğimde henüz bakireydim ve herhangi gibi bir müdahalede bulunmayıp sadece ultroson ile bakarak idrar tahlili bakılmıştı fakat şuan yaklaşık 6 aydır süren düzenli bir cinsel birlikteliğim var bakire değilim genelde doktorların sorduğu ilk sorulardan biri bakire olup olmadığımız oluyor ve buna göre muayne oluyoruz merak ettiğim şu ki muayne sonrası sisteme benim bakire olup olmadığıma dair herhangi gibi bir bilgi işleniyor mu, bakire olmadığımı söylediğim ve aşağıdan muayne olduğum taktirde bununla ilgili bir bilgi sisteme işler mi ikincisi ise vajinal muayne nasıl oluyor?
Cevabı gör ▼

Cevap:

RA
Reyhan Aydin
36 yaşındayım adetim 10 gün suruyo rahim duvarında kalınlaşma sebebiyle 1 yıl önce biyopsi yapıldı sonuç temiz çıktı fakat 2 ay önce tekrar rahimde kalınlaşma var denildi primolut diye ilaç verildi sabh aksm olmak üzere 6 ay kullnmm gerektgi soylndi bu ilacı bukadr icmelimiyim çok kullanınca kist olma ihtimali varms bide rahim neden bukadar sık sık kalınlaşır
Cevabı gör ▼

Cevap:

GA
Gizem Al
Merhabalar 54 yaşındayım. Smear sonucum pozitif, epitelyal hücre anormalliği, asch çıkmıştı. 1.5 ay sonra yapılan biopsi/küretaj işleminde sonuç düşük dereceli skuamöz intraepitelyal lezyon. Mukuslu kolumnar epitel kümeleri;ecc çıktı. Smear ve biyopsi sonuçlarında uyumsuzluk olduğu için ne yapmalıyım? Kontrol yeterli mi leep konizasyon işlemi yaptırmak gerekir mi
Cevabı gör ▼

Cevap:

Merhaba,

Smear testi pozitif sonuçlar verdiğinde ve ardından biyopsi sonucunda düşük dereceli skuamöz intraepitelyal lezyon (LSIL) tespit edildiğinde, durumunuzu değerlendirmek için dikkatli bir takip gereklidir.

LSIL, rahim ağzı hücrelerinde hafif değişikliklere işaret eden bir durumdur ve genellikle hafif ve kendiliğinden düzelir. Ancak, doktorunuzun önerileri doğrultusunda düzenli takip ve kontroller yapılması önemlidir. Doktorunuz size uygun tedaviyi önerirse, bu tedaviyi uygulamak önemlidir.

LEEP konizasyon işlemi, rahim ağzındaki anormal hücrelerin çıkarılması için cerrahi bir prosedürdür. Ancak, her LSIL durumu LEEP gerektirmez. Doktorunuz size en uygun tedavi seçeneğini önermelidir. Bu nedenle, doktorunuzla birlikte tedavi seçeneklerinizi ve hangi adımların atılması gerektiğini değerlendirmeniz önemlidir.

Sonuç olarak, doktorunuzun önerilerini dikkate almalı ve sağlık durumunuzla ilgili endişelerinizi onunla paylaşmalısınız. Doktorunuzun yönlendirmesiyle uygun tedavi ve takip planını belirlemeniz önemlidir.