Hekimce - Örnek Doktor Profil Resmi

Uzm. Dr. Muhammet Bilgi

Kardiyoloji

5 Soru Soruldu
%20 Cevaplandı
Soru Cevaplar
AMK
Alper Mehmet Karaman
Hocam merhaba 27 yaşımdayım 56 kiloyum raporda aort ve mitral kapak görünümleri fibrotik yazıyor bende ara ara nefes darlığı oluyor duş alırken suyun altında daha çok daralma oluyor 50 m koşsam aşırı çarpıntı ve halsizlik oluyor doktorum yoğunluktan açıklama yapmadı bir de düzensiz yüksek tansiyon sorunum var bu durumda ne yapmaliyim ciddi bir sorun oluru raporumda yazan bu bilgi ne demek olur lutfen aydınlatın saygılar
Cevabı gör ▼

Cevap:

MB
Mücahit B
Merhaba hocam ben bt anjiyografi yaptırdım. Sonucunda herşey normal yazarken koyu renkte Lad orta kesimde kısa segment yüzeyel tipte intramyokardiyal seyir izlenmiştir yazıyor bunun anlamı nedir ? Yardımcı olursanız sevinirim.
Cevabı gör ▼

Cevap:

bb
burak brk
Merhaba, bt anjiyo öncesinde yaklaşık 10 gün beloc tablet içirilmesi gibi bir prosedür var mı ? yaklaşık 1 ay önce 8-5, 9-5 gibi tansiyonlar ile hafif gögüs ağrısı sebebiyle kardiyolojiye muayene amaçlı başvurdum bununla birlikte sırasıyla ekg, eko, efor testi, tansiyon ve ritim holter, sintigrafi testleri yapıldı doktor bu sonuçlara temiz dedi fakat hala devam eden hafif gögüs ağrısı(gögüsün tam ortasının 1-2cm sol tarafında) ile gögüste hafif yanma hissi olması sebebiyle akciğer tomografisi çekildi bu da temiz çıkınca ilgili doktor bt anjiyo isteminde bulundu. bugün şehir dışında olmam sebebiyle bt anjiyo randevusu için kardiyoloji doktoruyla daha öncesindeki tüm şikayetlerimi bilen sağlık çalışanı abim ilgilendi ve 15 mayıs tarihine bt anjiyo için randevu aldı. devamında kendisiyle görüştüğümde doktorun bt anjiyo öncesi için yaklaşık 10 gün "beloc tablet" içmem gerektiğini bu ilacı doktorun yazdığını yoksa bt anjiyo yapılmayacağından bahsetti. beloc tabletin içeriğine baktığımda gögüs ağrısı, kalp yetmezliği, ritim bozukluğu, taşikardi gibi şikayetlerde kullanıldığını okudum. gerçekten böyle bir gereklilik var mı ? yani bt anjiyo için beloc tablet içmem gerekiyor mu bunu öğrenmek istiyorum. (beloc tableti doktorun gerekli gördüğü veya gerektiği için yazdığından şüpheliyim abim gögüs ağrısı için ilgili doktora ilaç yazmasını rica etmiş olabilir bu yüzden gereksiz ilaç içmek istemiyorum). umarım kendimi doğru bir şekilde anlatabilmişimdir, ilgilendiğiniz için teşekkür ederim.
Cevabı gör ▼

Cevap:

Mücahit Özcanlı
20 yaşındayım boy 1.74 kilo 80 kalp aort kapağı ameliyatı oldum 8 sene oldu kontrollerime gidiyorum kan sulandırıcı kullanıyorum coumadin 5 mg saç ekimi için gittim 2 mg adrenalin kullanıyoruz dediler 1 mg ense bölgesine 1 mg ekim bölgesine sakıncalı olabilir dediler kardiyoloji doktoru onay verirse yapabiliriz dediler fikir almak için cevaplarsanız sevinirim
Cevabı gör ▼

Cevap:

RCS
Rıza CAN SARIŞAN
Hocam Merhaba, Sol göğüs kısmında tarif edemediğim ama beni rahatsız eden bir baskı hissi var. Sanki bişey orayı sıkıyormuş gibi, elimle göğüsün üstüne baskı yapıp ileri geri hareket ettirdiğimde kıtır kıtır ses geliyor sağ göğüsümde böyle bir durum yok. Bu his ile beraber sol kolumda sürekli olmamakla beraber ağrı oluyor bazen az bazen çok oluyor uyuşma gibi bir his , bazende elimde karıncalanma hissi oluyor. Ağrı bazem sol kısmımdan gidip sağ kolumda aynı hisleri yaşıyorum ve belki 2 belki 4 gün sonra tekrar sol tarafıma geçiyor. kardiyoloji doktoruna gitti ekg, efor testi ve kan testi verdim sonuçlar temiz çıktı ama bu ağrılar devam ediyor. Kalp damarları tıkanıklı yada göğüs kafesi ile ilgili olabilir mi ?
Cevabı gör ▼

Cevap:

Merhaba,

Anlattığınız semptomlar göğüs ağrısının çeşitli nedenleri olabileceğini düşündürebilir. Kalp ile ilgili sorunlar göğüs ağrısı, baskı hissi, sol kolda ağrı veya uyuşma gibi belirtilere neden olabilir, ancak yapılan testler sonuçları temiz çıktığına göre bu semptomların kalp kaynaklı olmadığı anlamına gelir.

Sizin durumunuzda, göğüs kafesindeki yapılarla ilgili olabilecek başka nedenler de göz önünde bulundurulmalıdır. Örneğin, kıkırdakların ve kaburgaların birleştiği yerlerde inflamasyon (kostokondrit) veya sternumda (göğüs kemiği) inflamasyon (sternalji) gibi durumlar göğüs ağrısına neden olabilir. Ayrıca, kas-iskelet sistemi problemleri, sinir sıkışması veya reflü gibi non-kardiyak nedenler de göğüs ağrısına yol açabilir.

Bu nedenle, kardiyoloji testleri sonuçlarının temiz çıkması önemlidir ancak bu semptomlar hala devam ediyorsa, göğüs ağrısının başka bir nedeni olabileceği göz önünde bulundurulmalıdır. Bu durumda, bir iç hastalıkları uzmanı veya bir nörolog gibi farklı bir uzmana danışmanız ve daha detaylı bir değerlendirme yapılması önerilir. Yapılacak ek testler veya görüntüleme yöntemleri, doğru tanı ve tedavi için yardımcı olabilir.

Geçmiş olsun dileklerimle.