Hekimce - Örnek Doktor Profil Resmi

Doç. Dr. şeref demirkaya

Nöroloji

5 Soru Soruldu
%20 Cevaplandı
Soru Cevaplar
BK
Burak Kirik
Hocam babamda myastenia gravisten şüpheleniyorlar. Asetilkolin reseptör antikoru testi yaptırdılar. Sonuç 111.8 geldi. Acaba nedir bu sonuç?
Cevabı gör ▼

Cevap:

KK
Kübra Karayılan
Merhaba boyum 1.50 kilom 50 3-4 gündür geçmeyen günlerce sabit şiddetli bir ağrı yaşıyorum ilk defa böyle ağrı yaşıyorum bir 5 dk geçiyor yine ağrı devam ediyor uykumda da devam ediyor.Hastanede bütün sonuçlarım temiz çıktı bu sabah ilk defa kustum ve başım da dönüyor başımın her iki tarafları baskı sıkıştırıyorlar gibi ağrıyor ne yapsam geçmedi.Ne yapmalıyım?
Cevabı gör ▼

Cevap:

zehra şengül
Merhaba doktor bey. Öncelikle hastamız erkek 22 yaşında ve 15 yaşında epilepsi tanısı koyulmuş. 7 Yıldır ilaç tedavisi görmekte ve uzun süredir nöbet geçirmemekte. Epilepsinin hangi türü olduğuhakkında bilgimiz yok ama sıçrama ve sabah ile gece arasında olduğunu biliyoruz. İleride evlendiğinde çocuklarında görülme ihtimali var mıdır?
Cevabı gör ▼

Cevap:

MD
Mehmet DEMİRBÜKEN
İyi günler hocam Şanlıurfa siverekten yazıyorum Annemde 10 güne yakındır öksürük ten dolayı baş ağrısı oluşmuş sadece bi bölge bi kaç uzman doktora gittik herhangi bi netice alamadık bize aşırı öksürükten basınç oluşmuş diyorlar ve gün gün aşırı bi ağrı oluşuyor
Cevabı gör ▼

Cevap:

GS
Gamze Sert
Hocam 97 doğumluyum cinsiyetim kadın sorum şu acil olarak cevaplarsanız sevinirim ilaçlı beyin mr sonucumda raporda Nazofarenks posterior duvarda diffüz simetrik kalınlık artışı mevcuttur (adenoid hipertrofi yazıyor ne demek oluyor anlatır mısınız kansermiyim geniz etimi var anlamadim
Cevabı gör ▼

Cevap:

Merhaba,
Nazofarenks posterior duvarda diffüz simetrik kalınlık artışı, adenoid hipertrofi olarak adlandırılan bir durumu işaret eder. Adenoid hipertrofi, adenoid dokusunun (geniz eti) büyümesi anlamına gelir. Genellikle çocuklarda görülse de yetişkinlerde de nadiren meydana gelebilir.

Adenoid hipertrofi, genellikle tekrarlayan üst solunum yolu enfeksiyonları, alerjiler veya kronik burun tıkanıklığı gibi durumlarla ilişkilendirilir. Bu durum, nazofarenksin (burun ve boğaz arasındaki bölge) arkasında yer alan lenfoid doku olan adenoidin normalden daha büyük olmasıyla karakterizedir. Bu durum solunum problemlerine, horlama, burun tıkanıklığı, burun akıntısı ve genellikle burun kıvrımlarında uyku sırasında ağız açıklığına yol açabilir.

Adenoid hipertrofi genellikle kanserle ilişkilendirilmez ve genellikle tedavi edilebilir bir durumdur. Ancak, tedavi gerekebilirse doktorunuzla konuşmanız önemlidir. Tedavi seçenekleri arasında ilaç tedavisi, cerrahi müdahale (adenoid ameliyatı) veya semptomları hafifletmek için semptomatik tedaviler bulunabilir.

Özetle, adenoid hipertrofi genellikle kanserle ilişkilendirilmez ve genellikle tedavi edilebilir bir durumdur. Ancak, teşhisi doğrulamak ve uygun tedaviyi belirlemek için doktorunuzla fiziken görüşmeniz önemlidir.