Hekimce - Örnek Doktor Profil Resmi

Uzm. Dr. dilber sipahioğlu

Psikiyatri

8 Soru Soruldu
%38 Cevaplandı
Soru Cevaplar
MY
Metin Yüz
Cevabı gör ▼

Cevap:

MY
Metin Yüz
Merhaba ben 7 sene önce psikiyatriye gittim bu işe girmeme engel mi işe girişlerde sağlık raporu için
Cevabı gör ▼

Cevap:

NS
Nln Snn
Merhaba, Ben 5 yıldır Rexapin ilacını kullanıyorum. Uzun zamandır da, ilacı 2,5 mg dozunda 2 günde 1 alıyorum. Bir sebepten dolayı yaklaşık 10 gündür ilacı alamadım, yani 5 doz almadım. Benim sorum şu: Şimdi ilacı tekrar aynı şekilde kullanmaya devam edebilir miyim? Bir sakıncası olur mu? Doktoruma ulaşamadım. Şimdiden çok teşekkür ederim. Not: İlacı kullanırken de gayet iyiydim, şimdi de gayet iyiyim. Bir şikayetim yok.
Cevabı gör ▼

Cevap:

NB
Nazmiye Bayrak
1984 doğumlu bayanım yirmili yaşlarda iş sıkıntısı titreme bulantı ishal vücutta karın çalışma sosyal yaşantıya kendini kapatma sürekli düşünce hali ve kaygı durumu başladı bunun için taksi kullandım uzun bir süre sonrasında desteklerle bu durumu atlattım beş yıl sonra yaklaşık iki ay iki ay önce bu titremeler mide bulantıları ishal durumu vücutta karıncalanma sürekli ya olursam kaygısı Tekrar başladı o günkü ilacım pacil kullanmaya başladım ve yanında pasiflora şurup İlacı kullanmam tabii ki beni rahatlattı ama kafamdaki düşünceyi mümkün değil atamıyorum özellikle sabahları aklıma geliyor ve kendimi eve kapatıyorum sosyal yaşantım güç duruma giriyor bu konu ile ilgili ilacı ikiye mi çıkarsam ya da nasıl baş edebilirim bunun bir çaresi var mı internet üzerinden araştırdım terapiler falan da varmış ama daha önce gittiğim hiçbir doktor bunu bana tavsiye ya da bilgi amaçlı vermedi teşekkür ediyorum
Cevabı gör ▼

Cevap:

Geçmiş olsun Nazmiye hanım.

 

İlacınızın dozunu ancak takiplisi olduğunuz veya muayene olacağınız hekim arttırma kararı alabilir.

Terapi amaçlı sistemimizde bulunan psikologlarımıza yazmanızı önerebilirim.

AG
Ahmet Gören
Merhaba hocam yaşım 37 ,boy 170cm ,kilo 84 kg dır. Ben küçüklükten beri içe kapanık ve alıngan biriydim.lise bittikten sonra dershaneye başladım ve yıllardır boş okuduğumu anladım çok çalışmam gerektiğini gördüm.cok kendimi kastım sıkıntı yaptım 2 ay sonra depresyona girmişim ve kasıkta surekli ağrı vardı.Sonra doktora gittim Bana cipralex 10 mg ve tranko buskas yazdı 1 hafta sonra kendime geldim. Bir süre kullandım sonra tranko buskas bırakıp cipralex 20 mg 5 -6 yıl kullandım daha sonra askere gittim sitresli idi tekrar doktora gittim lusral yazdı 100 mg kadar çıktı kullandım.askerden sonra 4 yıl sonra KPSS sınavında kaygı stres yapınca panik atak gelişti.tekrar doktora gittim paxera 20 mg ve xanax yazdı. Xanax 1 kullandım bıraktım paxera 30 mg kullanmaya başladım.Bir süre kullandım fakat bazı sıkıntılı durumlarda bana xanax bulundur 1 tane atarsın dedi öyle yaptım.1-2 yıl sonra yine sıkıntı kaygı ile paxera 40 mg kullandım öyle devam ettim.tabi bu arada bende paxera ya başladığımda kabızlık ta olmuştu ileriki yillar basur oldum paxera dan dolayı olduğumu sonradan öğrendim. 8 ay önce baş ağrım ve boyun ağrılarım fazla idi gerilim yaşıyorum dışa atamayan biriyim.(bende 5 yıl önce Migren olduğunu nörologa gittim öğrendim. ). Yanı 8 ay önce gittim doktora bunları anlattım Bana dulox 30 mg yazdı xanax 0,5mg 1 ay düzenli kullandım.1 ay sonra tekrar gittim dulox 60 mg çıkardı.xanax bulunduruyorum fakat 1 kutu 6 ay gibi Bir zamanda bitiyor çok kötü olunca atıyorum 1 tane yada bazen yarım atıyorum .alkol önceden çok kullanırdım 2 yıl önceden evlendim şimdi bazen ve az içiyorum. Sorum şu hocam dulox 60 mg yeterli mı yada doğru ilaç mı xanax bazen kullanmamın sakıncası var mı? Kolay gelsin
Cevabı gör ▼

Cevap:

YB
Yunus Bozkuş
Hocam merhaba sorun şu 5 htp mutluluk ve serotonin öncüsü olduğu yapılan arastırmalarda mevcut ben şu anda lustral 50 mg kullaniyorum bunu bırakınca ki bırakıcam doktor kontrolünde tabi bırakınca 5 htp kullanabilirmiyim hergun bir kapsül devamlı şimdiden teşekkür ederim yaş:32 kilo:72 boy:181
Cevabı gör ▼

Cevap:

Merhaba Yunus Bey,

İlaçların vücutta etki süreleri vardır. Siz ilacınızı bıraktıktan sonra vücudunuzdan tamamen atılımı zaman alacaktır. Ancak tamamen atıldıktan sonra 5 htp kullanmanızı öneririm. İlacınızı bıraktıktan ne kadar süre sonra 5 htp'ye başlayabileceğinizi doktorunuza danışmalısınız.

Sağlıklı günler dilerim.

RD
Ramazan Demir
Merhaba , şuan 22 yaşındayım ve 17 yaşında psikotik atak geçirdim ve organik olmayan psikoz teşhisi ile askerlikten muaf tutuldum uzun süre ilaç kullandım ve şauan doktora gittim ve şuan çok iyi olduğumu psikoz belirtisi taşımadığımı söyledi. Sorum şu şuan iyi olduğum içim Sağlık kurulundan sağlam raporu alıp Askerlik görevimi yapabilirmiyim?
Cevabı gör ▼

Cevap:

HO
Hasan Ozan
Merhaba..42 yaşında panik atak ve anksiyete hastasıyım.. dideral ile paxera birlikte kullanımda ilaç etkileşimi ciddi boyutta diyor bazı internet siteleri..bu konu ile ilgili bilgi alabilir miyim ? Kullanım sakıncası var mıdır ? Tesekkur ederim
Cevabı gör ▼

Cevap:

Merhaba Hasan Bey,

Dideral (propranolol) ve Paxera (paroksetin), farklı mekanizmalara sahip olan iki farklı ilaçtır ve genellikle panik atak ve anksiyete bozukluğu gibi durumların tedavisinde kullanılırlar. Her iki ilaç da beyindeki kimyasal dengesizlikleri düzenleyerek belirtileri hafifletmeye yardımcı olabilir.

Ancak, bazı internet siteleri gibi ilaç etkileşimleri konusunda doğru olmayan veya aşırı endişe veren bilgiler yayabilir. Dideral ve Paxera'nın birlikte kullanımı genellikle doktor gözetiminde yapılır ve uygun dozajlar altında güvenli olabilir. Ancak, her iki ilacın birlikte kullanımının potansiyel etkileşimlerini ve risklerini değerlendirmek için bir doktora danışmak önemlidir.

Propranolol (Dideral), kalp hızını düşürerek ve kan basıncını azaltarak anksiyete semptomlarını hafifletebilir. Paroksetin (Paxera), serotonin geri alım inhibitörleri (SSRI'lar) olarak bilinen bir ilaç sınıfına aittir ve serotonin seviyelerini düzenleyerek anksiyete semptomlarını hafifletebilir.

Ancak, her iki ilacın birlikte kullanılması durumunda potansiyel etkileşimler olabilir. Örneğin, propranololun etkisini artırabilecek veya metabolizmasını etkileyebilecek ilaçlarla olası bir etkileşim söz konusu olabilir. Bu nedenle, bir doktora danışmak ve her iki ilacın birlikte kullanılmasının uygunluğunu değerlendirmek önemlidir.

Doktorunuz, sizin özel durumunuza göre en uygun tedavi planını belirleyebilir ve gerekirse uygun dozajları ve takip planını ayarlayabilir. İlaçlarınızı doktorunuzun talimatlarına göre düzenli olarak almak ve herhangi bir yan etki veya endişe durumunda doktorunuza başvurmak önemlidir.