Hekimce - Örnek Doktor Profil Resmi

Yrd. Doç. Dr. sefa saygılı

Psikiyatri

11 Soru Soruldu
%18 Cevaplandı
Soru Cevaplar
EP
Erdem Polat
Hocam merhaba ; benim sorum babamla alakalı bir konuda olacaktı. Kendisinin bazı ruhsal sorunları olduğunu düşünüyoruz. Aile içinde günden güne artan büyük bir geçimsizlik var. Sürekli yıllar öncesinde ki konuları açıp annemle tartışıyor. Ve tartışma artık şiddet boyutuna dayandı. Son tartışmada sinir krizine girdiği için ambulans bile çağırdık. Bir anda kendini kaybedip bir anda sanki hiç birşey olmamış gibi oluyor. Mesela ambulans geldiği zaman ambulans çalışanları kapıdan bağırışmaları ve saldırışlrını görmesine rağmen kendisini muayene ettikleri vakit bir anda ki değişimi farkettiler. Psikolojik olabileceği düşüncesiyle bir bahaneyle kendisi için devlet hastanesinde çalışan bir psikologla iletişime geçip bir bahaneyle psikoloğa götürdük. Psikologa ben ve amcam gidip doktorla görüşünce psikolog hanım amcama siz sanki kendinizle alakalı bir problem için geliyormuş gibi gelin beyfendide size refakat etsin, ben kendisinin konuşmasından vs problem olup olmadığını anlarım dedi. Ve görüşme sonrası bize hiç bir problem göremediğini söyledi. Fakat dediğim gibi bir problem olduğu apaçık ortada.yıllar öncesinde ki konuları açıp annemle şiddetli şekilde kavga ediyor, çok küçük bir örnek vereyim mesela plakada gördüğü harflerden, televizyonda gördüğü en ufak şeyden dolayı anneme saldırıyor, Kendisini psikiyatriye götürmemizin imkanı yok. Konuyu açınca bile direk üzerimize saldırıyor. Ne yapmamız gerekiyor
Cevabı gör ▼

Cevap:

KK
Kaan Kavcar
Merhabalar 20 yaşında DEHB tanısı almış bir erkeğim. Günde 1 doz 300 mg Wellbutrin XL ve yanında ritalin kullanıyorum. Doktorum Wellbutrin'i her gün almam gerektiğini ancak ritalini ihtiyacım olan durumlarda alabileceğimi ve bir düzene uymak zorunda olmadığımı söyledi. Biraz kafamı karıştırdı ritalini bir alıp bir almadan düzensiz şekilde kullanmak yan etkiye veya ilacın tam etkisinin gösterilmemesine neden olur mu? Şimdiden teşekkürler.
Cevabı gör ▼

Cevap:

ÇA
Çiğdem Avcı
Selamlar, takıntılı bir şekilde kendi kendine konuşma için hangi ilacı önerirsiniz acil.
Cevabı gör ▼

Cevap:

FX
Fjfjfj Xjxjxjd
Merhaba hayattan tat alamıyorum bunalım var tükenmişlik bikkinlik var hamileyken başladı sonra devam ediyor hala şizofreni miyim
Cevabı gör ▼

Cevap:

FX
Fjfjfj Xjxjxjd
Merhaba hayattan tat alamıyorum bunalım var tükenmişlik bikkinlik var hamileyken başladı sonra devam ediyor hala şizofreni miyim
Cevabı gör ▼

Cevap:

gk
gökhan kakız
merhaba. 38 yaşındayım ve 182 CM BOYUNDA VE 137 kiloyum. vücut kitle indeksim 40 civarı yani AŞIRI obezim. yalnız yaşıyorum ve yorucu bir iş hayatım olması nedeniyle ve psikiyatrik rahatsızlıklarım (okb, anksiyete ve majör depresyon) nedeniyle akşamları sağlıklı beslenemiyorum ve geceleri de uyanınca atıştırmalık tüketiyorum. son derece stresliyim. huzursuz bacak sendromu da çıktı. İŞİN İLGİNÇ TARAFI HAVA 16 DERECEDEYKEN BİLE VANTİLATÖRÜ VE PENCEREYİ SONUNA KADAR AÇMADAN UYUYAMIYORUM. NEDENİ NE OLABİLİR ; FİKRİNİZ VAR MI ??
Cevabı gör ▼

Cevap:

KK
Kenan Kaya
Merhaba cipralex 20 mg ve redepra 30 mg kullaniyordum. Azaltarak cipralex 20 mgyi biraktim ve 2 haftadir kullanmiyorum. Suan sadece redepra 30 mg kullaniyorum. Sarı kantaron hapi kullanicam bir sorun olur mu ?
Cevabı gör ▼

Cevap:

et
eylül tay
Merhaba, uzun süredir aklıma takılmış olan birkaç soru var. Her ne kadar internetten uzun uzun araştırmış olsam da bir sonuca ulaşamadım. İlk olarak hiç mani ve hipomani deneyimlememiş bir hastada bipolardan şüphelenilebilir mi? Eğer cevap evetse nasıl, neye göre? Bipolar bozukluktaki depresyon dönemiyle normal depresyon dönemini daha önce hiç mani-hipomani yaşanmış olmadan nasıl ayırt edebiliriz veya ayırt edebilir miyiz? Son olarak manyetik rezonans görüntülemede çıkan sonuca göre kişinin kesin olarak bipolar olup olmadığını söylemek mümkün mü? Şimdiden teşekkür ederim.
Cevabı gör ▼

Cevap:

AG
Ahmet Gören
Merhaba hocam yaşım 37 ,boy 170cm ,kilo 84 kg dır. Ben küçüklükten beri içe kapanık ve alıngan biriydim.lise bittikten sonra dershaneye başladım ve yıllardır boş okuduğumu anladım çok çalışmam gerektiğini gördüm.cok kendimi kastım sıkıntı yaptım 2 ay sonra depresyona girmişim ve kasıkta surekli ağrı vardı.Sonra doktora gittim Bana cipralex 10 mg ve tranko buskas yazdı 1 hafta sonra kendime geldim. Bir süre kullandım sonra tranko buskas bırakıp cipralex 20 mg 5 -6 yıl kullandım daha sonra askere gittim sitresli idi tekrar doktora gittim lusral yazdı 100 mg kadar çıktı kullandım.askerden sonra 4 yıl sonra KPSS sınavında kaygı stres yapınca panik atak gelişti.tekrar doktora gittim paxera 20 mg ve xanax yazdı. Xanax 1 kullandım bıraktım paxera 30 mg kullanmaya başladım.Bir süre kullandım fakat bazı sıkıntılı durumlarda bana xanax bulundur 1 tane atarsın dedi öyle yaptım.1-2 yıl sonra yine sıkıntı kaygı ile paxera 40 mg kullandım öyle devam ettim.tabi bu arada bende paxera ya başladığımda kabızlık ta olmuştu ileriki yillar basur oldum paxera dan dolayı olduğumu sonradan öğrendim. 8 ay önce baş ağrım ve boyun ağrılarım fazla idi gerilim yaşıyorum dışa atamayan biriyim.(bende 5 yıl önce Migren olduğunu nörologa gittim öğrendim. ). Yanı 8 ay önce gittim doktora bunları anlattım Bana dulox 30 mg yazdı xanax 0,5mg 1 ay düzenli kullandım.1 ay sonra tekrar gittim dulox 60 mg çıkardı.xanax bulunduruyorum fakat 1 kutu 6 ay gibi Bir zamanda bitiyor çok kötü olunca atıyorum 1 tane yada bazen yarım atıyorum .alkol önceden çok kullanırdım 2 yıl önceden evlendim şimdi bazen ve az içiyorum. Sorum şu hocam dulox 60 mg yeterli mı yada doğru ilaç mı xanax bazen kullanmamın sakıncası var mı? Kolay gelsin
Cevabı gör ▼

Cevap:

HY
Hakan Yılmaz
Hocam merhaba , 18 yaşındayım toplu ortamlarda konuşmaktan sunumlardan geriliyorum Anksiyete semptomlarını yoğun bir şekilde yaşıyorum bu tür olaylarda. bunun dışında iki üç beş kişilik iletişimimde çok rahat bir insanım Herhangi bir sağlık sorunum yok. Geçtiğimiz ay yine bir grup etkinliği nedeniyle dideral isimli ilacı tam olarak içtim.Herhangi bir yan etki olmadı. Anksiyete semptomlarımı önemli ölçüde azalttı etkinlik sırasında Fakat bu tip etkinliklerin olduğu zaman aralıklarında ayda 4-5 kere almam gerekebileceğinden ilacı sık kullanmanın etkilerinden korkuyorum.Bu konuda düşünceniz nedir? Bir de daha rahat kullanabileceğim bir ilaç veya doğal supplement tavsiyeniz var mıdır? Teşekkürler.
Cevabı gör ▼

Cevap:

Merhaba Hakan Bey ilaç dışında düzenli olarak terapi desteğiyle sorununuz büyük ölçüde azalacaktır. Psikoloğa gitmenizi öneriyorum.

Rica ederim, sağlıklı günler dilerim

MK
Mehmet Kaplan
Merhaba hocam ben yaklaşık 3 yıl önce sınav döneminde 1 yıl dikkat eksikliği için ritalin kullanmıştım havacılık elektrik ve elektronik bölümde okuyorum üniversiteye girişte benden heyet raporu istendi piskiyari kısmında bir kaç belge götürmüştüm heyeteki doktoruma bana ilk tanıyı koyup ilaç yazan doktordan daha sonrasında heyeten geçtim şu anda zaten dikkat problemim yok hiç bir şekilde. ilerki meslek hayatımda tekrar heyet raporu vs istendiğinde dikkat eksikliği problemim olmadığın nasıl kanitlaya bilirim. e devletimdeki verilen ilaç raporunu vs nasıl sildire bilirim ileride kendi alanımda iş bavurusu yapacağım zaman bunun karşıma cikmasini istemiyorum ve hiçbir şekilde dikat problemim yok şu anda bunu nasıl kanitlaya bilirim ne yapabilirim cevaplarsanız sevinirim teşekkür ederim.
Cevabı gör ▼

Cevap:


Merhaba,

Dikkat eksikliği sorununuzun artık olmadığını kanıtlamanın birkaç yolu vardır:

Doktor Raporları: Mevcut bir sağlık uzmanından alınmış ve dikkat eksikliği sorununun artık olmadığını belirten bir sağlık raporu veya doktorunuzun yazılı beyanı, ileride iş başvurularında sunabileceğiniz önemli bir kanıt olabilir.

Psikolog veya Psikiyatrist Görüşü: Bir psikolog veya psikiyatristle görüşerek, geçmişteki dikkat eksikliği sorununun artık olmadığını değerlendirmelerini isteyebilirsiniz. Bu uzmanlar, mevcut zihinsel sağlığınızı değerlendirip gerekirse yazılı bir belge sağlayabilirler.

E-devlet Verilerinin Güncellenmesi: E-devlet üzerinden verilen ilaç raporunu sildirmek için Sağlık Bakanlığı'nın resmi internet sitesinde bulunan yönergeleri inceleyebilirsiniz. Bu yönergeler, kişisel sağlık verilerinizin nasıl güncelleneceği konusunda size yol gösterecektir.

İş Başvurularında Açıklama: İleride iş başvurularında dikkat eksikliği problemi olmadığınızı belirtmek için başvurduğunuz şirketin insan kaynakları departmanına veya ilgili kişilere, yazılı olarak durumunuzu açıklayabilirsiniz.

Bu adımlar, geçmişteki dikkat eksikliği sorununun artık olmadığını kanıtlamak için kullanabileceğiniz etkili yöntemlerdir. Geçmiş olsun.