Exelon

Exelon

Exelon nedir ne için kullanılır, Exelon nasıl kullanılır, Exelon ilacının yan etkileri ve kullanırken dikkat edilmesi gerekenler nelerdir?

Kapsül

Rivastigmin(hidrojen tartarat)

Ambalaj:

 1.5 mgx28 Kapsül

: 3 mg 28 Kapsül

: 4.5 mgx28 Kapsül

: 6 mgx28 kapsül.

Endikasyon:

 Hafif Orta Derecedeki Alzheimer tipi demans hastalığının semptomatik tedavisinde endikedir.

Kontrendikasyon:

 Rivastigmine ve diğer karbamat türevlerine karşı bilinen aşırı duyarlılığı olan hastalarda kullanılmaması gerekir.

Uyarılar:

 Gebelerde ancak beklenen yararlar,fetusun gö-rebileceği zararlardan fazla olduğu takdirde kullanılmalıdır.Süte geçip geçmediği bilinmediğinden, rivastigmin kullanan anneler bebeklerini emzirmemelidir.

Yan Etkileri:

 Bulantı, kusma, diyare, karın ağrısı, iştah kaybı ve dispepsi gibi gastrointestinal sistem bozuklukları; baş dönmesi,baş ağrısı ve uyku hali, yorgunluk, asteni, ajitasyon, uykusuzluk,depresyon, terleme artışı, kırıklık, kilo kaybı gö-rülebilir. Kadın Hastaların bulantı, kusma, iştah kaybı ve kilo kaybı gibi advers etkiler daha duyarlı oldukları bulunmuştur.

İlaç Etkileşimleri:

 Rivastigmin, diğer kolinomimetik ilaçlarla birlikte verilmemelidir ve antikolinerjik ilaçların etkisini bozabilir.Bir kolinesteraz inhibitörü olarak rivastigmin, anestezi sırasında süksinilkolin tipi kas gevşeticilerin etkilerini şiddetlendirebilir.

Doz Önerisi:

 Sabah ve aksamları yemekle birlikte olmak üzere günde 2 kez alınmalıdır. Başlangıç dozu günde 2 kez 1.5 mg’dir (kolinerjikilaçların etkilerine özellikle duyarlı olduğu bilinenlerde, günde2 kez 1 mg doz ile başlanmalıdır).Bu doz iyi tolere edilirse, en az 2 hafta devam eden bir tedaviden sonra, günde 2 kez 3 mg’ye yükseltilebilir.Sürek dozu günde 2 kez 1.5-6 mg’dir.Hastaların Tolere ettikleri en yüksek doz sürek dozu olarak kullanılmalıdır.Önerilen maksimal günlük doz günde 2 kez 6 mg’dir.

Yorum Yap

Misafir olarak yorum yapıyorsunuz. Giriş Yap

Yorumunuzun kontrolden geçtikten sonra yayınlanacaktır.

...