Colchicum Dispert

Colchicum Dispert

Colchicum Dispert nedir ne için kullanılır, Colchicum Dispert nasıl kullanılır, Colchicum Dispert ilacının yan etkileri, kullanırken dikkat edilmesi gerekenler?

Colchicum Dispert Draje

Ambalaj:

 0.5mgx50 draje.

Endikasyon:

Akut ve kronik gut (damla) hastalığı, ailevi akdeniz ateşi tedavisi ve Behçet Sendromuna yardımcı olarak kullanılır.

Kontrendikasyon:

Kolşisine karşı aşırı duyarlılığı olanlarda ve ciddi gastrointestinal, renal, hepatik veya kardiyak rahatsızlığı olanlarda, kan diskrazileri olanlarda kontrendikedir.

Colchicum Dispert Uyarılar:

İnsanlarda spermatogenezi olumsuz yönde etkilediği saptanmıştır.Yaşlılarda ve güçsüz hastalarda dikkatle kullanılmalıdır.

Colchicum Dispert Yan Etkileri:

Uzun süre kullanımına bağlı olarak, kemik iliği depresyonu ve aplastik anemi,agranülositoz ve trombositopeni kaydedilmiştir. Periferal Nevrit, purpura miyopati, saç dökülmesi, reversibl azospermi, dermatozlar,aşırı duyarlılık reaksiyonları, kusma, diyare, abdominal ağrı, mide bulantısı görülebilir.

Colchicum Dispert İlaç Etkileşimleri:

Alkol ve kolşisinin bir arada kullanımı, özellikle alkoliklerde gastrointestinal toksisite riskini artırır.Antienflamatuar analjezikler, nonsteroidal antienflamatuvar ilaçlar, lökopeni, trombositopeni veya kemik iliği depresyonu riskini artırabilir. Antineoplastik, sitolitik ilaçlar veya bumetanid, diazoksit, tiyazit grubu diüretikler, etakrinik asit, furosemid, mekamilamin, pirazinamid veya triamteren serum ürik asit konsantrasyonlarını artırabilir ve profilaktik gut tedavisinin etkinliğini azaltabilir. Kolşisin, ilaçların neden olduğu kandiskrazilerinin, kemik iliği depresanlarının ve radyasyon tedavisininneden olduğu kemik iliğini deprese edici etkilerini arttırabilir.Birlikte kullanımı, diğer toksik hematolojik etki riskini de artırabilir.Kolşisinin kronik olarak veya yüksek dozlarda uygulanması B12 Vitamininin emilimini azaltabilir.

Colchicum DispertDoz Önerisi:

  • Akut olgularda yaklaşık 1 er saat arayla günde 6-7 draje alınır.
  • Hafif diyare oluncaya kadar doz yükseltilebilir.
  • Akut gut krizlerini önleyici olarak günde veya günaşırı 1-3 draje alınır.
  • 24 saatte 4 mg aşılmamalıdır.

Yorum Yap

Misafir olarak yorum yapıyorsunuz. Giriş Yap

Yorumunuzun kontrolden geçtikten sonra yayınlanacaktır.

...