Şeker Hastalarının Tüketmesi Gereken Önemli Besinler

Şeker Hastalarının Tüketmesi Gereken Önemli Besinler

Şeker hastalarının tüketmesi gereken önemli besinlerin ne olduğunu ve tüketilebilecek bazı atıştırmalıkların tariflerini inceliyoruz.

Şeker hastalarının beslenmeleri oldukça önemlidir. Öyle ki şeker hastalarının tüketmesi gereken meyveler ve tüketmemesi gereken meyvelerde vardır. Fakat bazı besinler vardır ki günlük tüketilmesi gereken ve uzun süre tüketilmediği taktirde bazı olumsuz etkiler yaratabilecek olan bu besinleri sizlerle inceleyeceğiz.

Şeker Hastalarının Tüketmesi Gereken Önemli Besinler

Şeker hastalığına iyi gelebilecek besinler kişiden kişiye farklılık gösterirken, tüketimi konusunda şeker hastalarının rahat bir şekilde kullana bileceği besinlerdir. Fakat ne kadar sorun yok olarak da gözükse tüketim miktarı önemlidir. Faydalıda olsa tüketimi öncesinde miktarını ve gereksinimini öğrenmek için bir uzmana danışmanızı tavsiye ederiz.

  • Yeşil yapraklı sebzeler: Brokoli, Ispanak, pazı gibi yeşil yapraklı sebzeleler, vitamin, lif ve antioksidan bakımından zengindir.
  • Kivi ve Elma: Lif bakımından zengin olan bu meyveler, kan şekeri seviyelerini dengelerken, sindirim sisteminin düzelmesine yardımcı olabilir.
  • Kuru baklagiller: Nohut, mercimek, fasulye gibi kuru baklagiller, protein ve lif bakımından zengin kaynaklardır.
  • Süt ve süt ürünleri: Düşük yağlı veya yağsız süt, yoğurt ve peynir, protein ve kalsiyum açısından zengindir.
  • Greyfurt: Özellikle C vitamini ve lif bakımından zengin olan greyfurt, kan şekeri seviyelerini düzenlemeye yardımcı olabilir.
  • Fındık, Ceviz, Badem: Sağlıklı yağlar, lif ve protein içeren kuruyemişler, tokluk hissini arttırdığı için kan şekeri seviyesini kontrol altında tutmaya yardımcı olur.
  • Yoğurt: Düşük yağlı veya yağsız yoğurt, sağlıklı protein ve probiyotik kaynağıdır.

Şeker Hastaları İçin Atıştırmalık Özel Tarifler

Şeker hastalarının rahatlıkla tüketebileceği atıştırmalık tariflerini ve açıklamalarını sizlerle inceliyoruz. Bu tarifler diyabet hastaları için olsa da tüketimi öncesinde uzmana danışmanız sizin için en iyisi olacaktır.

Diyabetik Dondurma

Tarifi: Bir kabın içine biraz limon suyu, limon rendesi ve bir kaşık ev yoğurdu ile yarım kaşık kadar tatlandırıcı ilave ederek karışımı yoğun bir şekilde karıştırın. Karışımı derin dondurucuda 4 saat kadar beklettikten sonra üzerine nane yaprakları ekleyerek sunum yapın.

Yoğurtlu Dondurma

Tarifi: 2 kaşık limon suyu, biraz limon rendesi, bir kase yoğurt ve iki kaşık pudra şekeri ilave ettiğiniz karışıma dilerseniz biraz da toz tatlandırıcı katabilirsiniz. Karıştırdığınız malzemeleri 4 saat dondurucuda beklettikten sonra limon dilimleri ile servise hazır hale getirin.

Diyabetik Elma Tatlısı

Tarifi: Bir elmayı küçük küçük doğrayarak üzerine kuru kayısı dilimleri ilave edin. Suda haşladığınız karışımın bir kısmını bir kâsenin dibine yerleştirin. Üzerine yulaf ve tarçın dökerek servise hazırlayın.

Kara Orman Meyveli Puding

Tarifi: Bir paket light puding, bir paket light krem şanti, bir miktar taze vişne ve iki bardak yağsız süt ve bir bardak suyu hazırlayın. Bir tencerede süt ve pudingi karıştırarak kıvama gelinceye kadar pişirin. Krem şantiyi ise su ile bir mikserde karıştırın ve kup kâselerinin içine vişne, puding ve krema ekleyerek üzerine Hindistan cevizi ekleyerek servis yapın.

Kurabiye Topları

Tarifi: 5 bardak un, 2 kaşık yoğurt, 2 kaşık tereyağı, 2 yumurta, biraz toz tatlandırıcı ve 1 kaşık kabartma tozunu hazırlayın. Yoğurt, tatlandırıcı, tereyağı ve yumurtayı karıştırarak karışım üzerine un, tatlandırıcı ve kabartma tozu ilave edin. Hamuru kıvamını alana kadar yoğurduktan sonra ufak top şekilleri verin. 170 derece fırında 20 dakika pişirilen kurabiyelerinizi afiyetle yiyebilirsiniz.

Cevizli Muhallebi

Tarifi: Biraz tatlandırıcı, 4 çorba kaşığı diyabetik un, 1 litre yağsız sütü bir kapta kısık ateşte pişirin. Pişen karışımı kuplara paylaştırarak üzerine Hindistan cevizi ve ceviz ekleyerek servise hazırlayın.

Diyabet Çubuk Kraker

Tarifi: 250 gram diyabetik un, 1 yumurta, biraz tatlandırıcı, tuz ve 2 kaşık tereyağını hazırlayın. Bütün malzemeleri yoğurarak kıvamlı bir hamur haline getirin. Çubuk şekli verdiğiniz hamur parçalarının üzerine yumurta sarısı sürerek çörek otu ilave edin ve 170 derece fırında 20 dakika pişirin ve krakerlerinizi afiyetle yiyin.

Yorum Yap

Misafir olarak yorum yapıyorsunuz. Giriş Yap

Yorumunuzun kontrolden geçtikten sonra yayınlanacaktır.

...