3 Saat Diyeti

3 Saat Diyeti

ABD'li sağlık yazarı Jorge Cruise'un yeni kitabı “3 saat rejimi” karmaşık diyetlerden bıkanlara yeni bir yaklaşım sunuyor.

Beslenme uzmanları arasında yıllardır sürmekte olan günde üç öğün mü, yoksa altı küçük öğün mü yemeli tartışması hala devam ederken, ABD'li sağlık yazarı Jorge Cruise'un yeni kitabı “3 saat rejimi” karmaşık diyetlerden bıkanlara yeni bir yaklaşım sunuyor.

ABD'li sağlık yazarı Jorge Cruise kitabında dört noktalı bir düzenek sunarak bir alternatif oluşturuyor:

  • Yataktan kalktıktan sonra bir saat içinde kahvaltı yapın
  • Üç saat içerisinde yeniden yemek yiyin
  • Daha sonra üç saatlik aralıklar ile gün boyunca öğün yapın
  • Yatmadan üç saat önce yemek yemeyi bırakın

ABD'li sağlık yazarı Cruise, ne yiyeceğinize ise sizin karar vermenizi istiyor. Ancak kendi mantığınıza göre sağlıklı seçenekler yapmalı, kızartmalardan uzak durmalı, mümkün olduğu kadar un, şeker ve katı yağ içeren gıdalardan kaçınmalısınız. Cruise göre, ne kadar doğala yakın işlenmemiş yiyecekler yerseniz o kadar sağlıklı olursunuz.

Cruise'un 3 saat felsefesi uyarınca üç saatte bir yemek yeme alışkanlığı BMR(Baz Metabolik Hız) değerlerini çok daha istikrarlı ve yüksek düzeylere taşıyor.

Bu sayede günün sonunda daha fazla toplam kalori yakılıyor. Enerji düzeylerin de artış olduğu için iştahta da azalma oluyor.

Bu rejimi destekleyen bir diğer teori de, düzenli öğün ve sıkça yendiğinde, beynin vücuda yağ depolaması için sinyaller göndermeyeceği.

Yorum Yap

Misafir olarak yorum yapıyorsunuz. Giriş Yap

Yorumunuzun kontrolden geçtikten sonra yayınlanacaktır.

...