Klinoksin

Klinoksin

Klinoksin nedir ne için kullanılır, Klinoksin nasıl kullanılır, Klinoksin ilacının yan etkileri ve kullanırken dikkat edilmesi gerekenler nelerdir?

Ampul IM/IV

Klindamisin 2-fosfat

Ambalaj:

 300 mg/2 mL x 1 Ampul

: : 600 mg/4 mLx1 Ampul.

Endikasyon:

 Duyarlı mikroorganizmaların yol açtığı tonsilit, farenjit,sinüzit, otitis media dahil üst solunum yolu enfeksiyonları ve kızıl;bronşit, pnömoni, ampiyem ve akciğer absesi dahil alt solunum yolu enfeksiyonları;akne, furonkül, selülit, impetigo, apse, yara enfeksiyonları, erizipel ve paronişi gibi spesifik deri ve yumuşak doku enfeksiyonları; osteomyelit ve septik artrit dahil kemik ve eklem enfeksiyonları; endometrit, pelvik selülit, vajina kubbe enfeksiyonu ve tuboovarian abse, salpenjit ve inflamatuar pelvik hastalık dahil jinekolojik enfeksiyonlar; peritonit ve abdominal abse dahil intra abdominal enfeksiyonlar; septisemi ve endokardit;periodontal apse ve periodontit gibi dental enfeksiyonların tedavisinde endikedir.

Kontrendikasyon:

 Klindamisin Ya da vankomisine duyarlı kişilerde kontrendikedir.

Uyarılar:

 Böbrek hastalığı olanlarda klindamisin dozunun ayarlanması gerekli değildir. Orta ve ağır karaciğer hastalığı olanlarda, klindamisin yarılanma süresi uzamak birlikte, 8 saat arayla uygulandığında klindamisin birikiminin nadiren oluşabileceğini göstermiştir. Bu nedenle, karaciğer hastalarında doz azaltılmasının gerekmediği kabul edilmektedir. Gebelik döneminde kullanımının güvenilirliği henüz gösterilmemiştir. Klindamisin anne sütüne geçmektedir. 

Yan Etkileri:

 Karın Ağrısı, bulantı, kusma, diyare, makülopapüler döküntüler ve ürtiker gözlenmiştir.

İlaç Etkileşimleri:

 Klindamisin Ve eritromisin bir arada kullanılmamalıdır. Klindamisin nöromüsküler blok yapıcı etkiye sahip olduğundan diğer nöromüsküler blok yapıcı ilaçların etkisini artırabilir.Dolayısıyla, bu tip ilaçları alan hastalarda dikkatli kullanılmalıdır.

Doz Önerisi:

 Klinoksin Ampul: erişkinlere IV veya IM olarak aerob, Gram Pozitif Kokların ve çok duyarlı anaerob ların neden olduğu ağır enfeksiyonlarda günlük doz 600-12000 mg’dir. Bu doz 2 veya 3 eşit kısma bölünerek eşit aralıkla uygulanır.Daha ağır enfeksiyonlarda günlük doz 1200-2700 mg’dir.Bu doz 2-3 eşit kısma bölünerek eşit aralıklarla uygulanır. Çok ağır enfeksiyonlarda doz artırılabilir. erişkinlere IV olarak günde 4800 mg’ye kadar verilebilmektedir.Bir kerede verilen IM doz 600 mg’yi aşmamalıdır. 2 yaşından büyük çocuklara IV veya IM olarak ağır enfeksiyonlarda vücut ağırlığının herkesi için günde 15-25 mg olarak verilir. Daha ağır enfeksiyonlarda vücut ağırlığının her kg için günde 25-40 mg olarak verilir. Budaklar 3 veya 4 eşit kısma bölünerek eşit aralarla uygulanır.Klinoksin Kapsül: erişkinlere ağır enfeksiyonlarda 6 saatte bir 150-300 mg, daha ağır enfeksiyonlarda 6 saatte bir 300-450 mg olarak verilir.Çocuklara Ağır enfeksiyonlarda kg başına 8-16 mg olarak hesaplanan günlük doz, 3 veya 4 eşit kısma bölünerek eşit aralıkla verilir. Daha ağır enfeksiyonlarda kg başına 16-20 mg olarak hesaplanan günlük doz 3 veya 4 eşit kısma bölünerek eşit aralıkla verilir.b hemolitik streptokokların neden olduğu enfeksiyonlarda tedavi en az 10 gün sürdürülmelidir.

 

Yorum Yap

Misafir olarak yorum yapıyorsunuz. Giriş Yap

Yorumunuzun kontrolden geçtikten sonra yayınlanacaktır.

...