Nortan

Nortan

Nortan nedir ne için kullanılır, Nortan nasıl kullanılır, Nortan ilacının yan etkileri ve kullanırken dikkat edilmesi gerekenler nelerdir?

Tablet

Ambalaj:

 50 mgx28 Tablet

: : 100 mgx28 tablet.

Endikasyon:

 Hipertansiyonun Kontrolünde, tek başına veya diğer antihipertansif ilaçlarla birlikte özellikle tiyazid tipi bir diüretikle birlikte verilebilir. Ayrıca,koroner ateroskleroza bağlı angina pektorisin uzun süreli kontrolünde endikedir.

Kontrendikasyon:

 Sinüs bradikardisi,1. dereceden büyük kalp bloğu, kardiyojenik şok ve belirgin kalp yetersizliğinde kullanılmamalıdır.

Uyarılar:

 Konjestif kalp yetersizliği olan hastalarda, dolaşım fonksiyonunu destekleyici sempatik stimülasyon gereklidir.blokaj miyokard kontraktilitesini bastırarak kalp yetersizliğini ağırlaştırılabilir. Atenolol tedavisi birdenbire kesilmemeli ve hasta bu konuda uyarılmalıdır. Tedavi kesileceği zaman, hastaların fiziksel aktivitelerini azaltmaları önerilmelidir. Ameliyat Olacak hastalarda atenolol 48 saat önceden kesilmelidir.b adrenerjik blokaj hipertiroidinin bazı klinik belirtilerini (örn. taşikardi) maskeleyebilir.bblokajın ani olarak kaldırılması,tiroid fırtınası oluşturabilir. İlacın yararı, fetüs üzerinde olası bir riskten daha ağır basıyorsa gebelerde kullanılabilir.Anne sütüne geçtiğinden emziren annelere verilmemelidir.

Yan Etkileri:

 Çoğu hafif ve geçici nitelikte olmak üzere bradikardi, kalp yetmezliği, kalp bloğu, ventriküler taşikardi, ekstremitelerde soğukluk, postural hipotansiyon, bacak ağrısı, baş dönmesi, başta boşluk hissi, yorgunluk hali, letarji, uyku hali, depresyon, diyare, bulantı, dispne, raller,deri döküntüleri, gözde kuruluk gibi yan etkiler görülebilir.

İlaç Etkileşimleri:

 Rezerpin Gibi katekolaminleri boşaltan ilaçlarla bir bloker birlikte verilirse aditif etki ortaya çıkabilir.b bloker ile klonidin birlikte kullananlarda,tedaviyi kesmek gerektiğinde, klonidinin yavaş yavaş kesilmesinden birkaç gün önce,bloker tedavisi kesilmelidir. Ca+kanal blokerleri (verapamil ve diltiazem) ile birlikte kullanıldığında bradikardi, ileti bozukluklarıya da kalp yetersizliği gelişebilir

Doz Önerisi:

 Günlük doz tek doz halinde 50 mg veya 100 mg’dir.

Yorum Yap

Misafir olarak yorum yapıyorsunuz. Giriş Yap

Yorumunuzun kontrolden geçtikten sonra yayınlanacaktır.

...