Norpace

Norpace

Norpace nedir ne için kullanılır, Norpace nasıl kullanılır, Norpace ilacının yan etkileri ve kullanırken dikkat edilmesi gerekenler nelerdir?

Kapsül

Dizopiramid fosfat

Ambalaj:

 100 mgx25 kapsül.

Endikasyon:

 Unifokal multifokal prematür ventriküler kontraksiyonlar, prematür atriyal kontraksiyonlar, paroksismal atriyal ve ventriküler taşikardi,primer kardiyak aritmi ve daha önce geçirilmiş miyokard enfarktüsü ile ilgili aritmiler gibi atriyal ve ventriküler aritmilerde endikedir.Ayrıca konjestif kalp yetmezliği yeterince kontrol altına alındığında dijital alan hastalarda da kullanılabilir.

Kontrendikasyon:

 Daha önceden mevcut AV blok, şok, glokom, idrar retansiyonu ve preparata karşı aşırı duyarlılık halinde kontrendikedir.

Uyarılar:

 Hasta dijitalize edilmeden ve yeterince kompanse olmadan kardiyomiyopati ile birlikte konjestif kalp yetmezliği olanlarda ve kalp yetmezliği iyi kompanse edilmemiş hiçbir hastada kullanılmamalıdır.Renal fonksiyon bozukluğu, dijital zehirlenmesi, prostat hipertrofisi ve gebelikte dikkatle kullanılmalıdır.

Yan Etkileri:

 Ağız kuruması,kabızlık, görmede bulanıklık, baş dönmesi, idrar yapmaya başlarken güçlük çekme ve gastrointestinal belirtiler gibi yan etkiler görülebilir.Tedavi sürecinde 1, 2 ve 3. kalp bloğu oluşumunda doz azaltılması veya ilaç bırakılmalıdır.

Doz Önerisi:

 Başlangıçta günlük doz 6 saatte bir uygulanan 100-150 mg’dir.Daha sonra tedaviden alınan sonuca göre günde 800 mg’ye kadar çıkan bir doz uygulanır.

Yorum Yap

Misafir olarak yorum yapıyorsunuz. Giriş Yap

Yorumunuzun kontrolden geçtikten sonra yayınlanacaktır.

...