Physiotens

Physiotens

Physiotens nedir ne için kullanılır, Physiotens nasıl kullanılır, Physiotens ilacının yan etkileri ve kullanırken dikkat edilmesi gerekenler nelerdir?

Film Kaplı Tablet

Ambalaj:

 0.2 mgx28 tablet

: : 0.4 mgx28 tablet.

Endikasyon:

 Hipertansiyon tedavisinde endikedir.

Kontrendikasyon:

 Moksonidine aşırı duyarlılığı olduğu bilinen hastalarda kontrendikedir. Ayrıca hasta sinus sendromu veya ciddi bradikardilerde(istirahat halinde kalp atım hızı 50 vuruş/dağın altında) moksonidin uygulaması kontrendikedir.

Uyarılar:

 Moksonidin, bir bloker ile kombine edilmiş ise ve her iki ilacın da kesilmesinin gerektiği durumlarda,b blokerin daima daha önce kesilmesi gerekir. Moksonidin tedavisi hiçbir zaman aniden kesilmemelidir. Gebelerdeancak potansiyel yararların, fetüse olası zarara üstün olduğuna karar verilmesi halinde kullanılmalıdır. Ancak öte yandan, klinik öncesi çalışmalar konjenital anomali oluşumu ve üreme üzerine olumsuz etkiler gösterilmemiştir.Uyuklama hali ve halsizlik bildirilmiş olduğundan, araç kullanma ve aletişletimi gibi beceri isteyen işlemlerde dikkatli olunmalıdır.

Yan Etkileri:

 Ağız kuruluğu, baş ağrısı, genel yorgunluk ve uyku hali görülebilir. Bu semptomlar tedavinin ilk birkaç hafta içinde genellikle azalır. Daha seyrek bildirilen yan etkiler ise bulantı, uykuya dalma güçlüğü ve cilt döküntüleri ve kaşıntı gibi alerjik reaksiyonlar dır. Çok seyrek olgularda anjiyonörotik ödem bildirilmiştir.

İlaç Etkileşimleri:

 Diğer antihipertansif ilaçlarla eş zamanlı uygulanmasında aditif etki beklenmelidir. Trisiklik antidepresanlarla birlikte uygulanmamalıdır. Moksonidin, lorazepam tedavisi gören kişilerde bozulmuş kognitif performansı orta derecede artmıştır. Öte yandan moksonidin, eşzamanlı kullanıldıklarında benzodiazepinlerin sedatif etkilerini arttırabilir.

Doz Önerisi:

 Normal koşullarda başlangıç dozu 0.2 mg/gündür. Maksimum Günlük doz ise iki eşit doza bölünmüş halde toplam 0.6 mg/gündür.Bir kerede verilebilecek en yüksekdoz 0.4 mg’dir. Tüm doz ayarlamaları bireylerin yanıtına göre ayarlanmalıdır.Moksonidin yiyeceklerle birlikte veya aç karnına alınabilir. Böbrek yetmezliği olan olgularda dozaj hastanın bireysel durumuna göre ayarlanmalıdır. Moksonidin Hemodiyaliz ile düşük düzeyde elimine edilebilmektedir.

Yorum Yap

Misafir olarak yorum yapıyorsunuz. Giriş Yap

Yorumunuzun kontrolden geçtikten sonra yayınlanacaktır.

...