Diş Beyazlatma

Diş Beyazlatma

Dişlerinizin daha beyaz görünmesini ve güvenle gülümsemeyi istemez misiniz? Sararan dişlerinizden şikayetçiyseniz...

Dişlerinizin daha beyaz görünmesini ve güvenle gülümsemeyi istemez misiniz? Sararan dişlerinizden şikayetçiyseniz, diş beyazlatma yöntemi ile bu soruna çözüm bulmak çok kolay...

Bembeyaz dişlere sahip olmak için uygulanan diş beyazlatma işlemi (bleaching) özellikle son zamanlarda pek çok kişinin tercihi. Konu hakkındaki bilgileri Diş Hekimi Metin Ağca veriyor. Diş beyazlatma işlemi iki şekilde yapılabiliyor. Bunlardan birincisi ofis tipi beyazlatma diğeri ise ev tipi beyazlatma... 

Yapılışı

Beyazlatma işlemi öncesinde dişlerde mevcut olan dış renklenme ve diş taşlarının uzaklaştırılması amacıyla diş temizliği yapılır. Diş temizliğini takiben dişetlerine beyazlatma ajanının yumuşak dokuda meydana getirdiği yan etkilerin önüne geçmek için koruyucu tabaka uygulanır ve ışık kaynağı kullanılarak sertleştirilir. Sonrasında beyazlatma ajanı dişler üzerine sürülür ve dişler sırasıyla halojen ışık kaynağına tabi tutulur. Bu işlem 30 dakikada tamamlanır. Ofis tipi beyazlatma tek seansta bitmesi nedeniyle ev tipi beyazlatmaya göre avantajlıdır, ancak bu şekilde dişlerin sadece görünen yüzlerini beyazlatılabilmektedir. 

Ev Tipi Beyazlatma

Ev tipi beyazlatma, kişinin hekimin talimatları doğrultusunda evde kendisinin uyguladığı beyazlatma yöntemidir. Bu işlem öncesinde de hastaya diş temizliği yapılır. Daha sonra hastadan ölçü alınarak şahsi apareyler hazırlanır. Bu apareyler ve beyazlatma ajanı hastaya verilir ve nasıl kullanılacağı anlatılır. Hasta aparey içine beyazlatma ajanını sıkarak ortalama 3- 4 gün süreyle günde en az 4 saat olmak koşuluyla takar. 4 gün sonunda hasta kontrole çağrılarak diş rengindeki açılma renk skalası yardımıyla saptanır. Ev tipi beyazlatmanın avantajı ağızdaki bütün dişlerin bütün yüzeylerinin beyazlatılabilmesidir. Ancak bir seanstan fazla sürmesi de dezavantajlarındadır. 

Her iki beyazlatma yönteminin de dişe herhangi bir zararı yoktur. Çünkü bu işlemde kullanılan maddeler dişten doku kaldırmaz. Ancak 13 yaş altındakilere ve bireylerde ve hamilelerde beyazlatma uygulanmaması tavsiye edilir.

Yorum Yap

Misafir olarak yorum yapıyorsunuz. Giriş Yap

Yorumunuzun kontrolden geçtikten sonra yayınlanacaktır.

...