Mide Yanması İçin Doğal Çözümler

Mide Yanması İçin Doğal Çözümler

Mide yanması pek çok kişide görülen çok yaygın bir hastalıktır. Mide yanması yemekten önce, yemek esnasında veya yemekten sonra hissedilir.

Mide yanması 20 ile 50 yaş arasında pek çok kişide görülen çok yaygın bir hastalıktır. Mide yanması yemekten önce, yemek esnasında veya yemekten iki üç saat sonra hissedilir. Besinler, sindirim fonksiyonunun bir gereği olarak midede ilk değişikliklere uğrayarak bağırsaklara gönderilmek amacıyla hazırlanıyor. Mide bu fonksiyonunu yaparken iç yüzeyini kaplayan zarın alt kısmındaki salgı hücrelerini, besinlerin olması gereken değişimini sağlamak için uyarıyor. Bu esnada meydana gelen bir dengesizlik, çok fazla asit ortamına ve midenin kendini koruyamamasına neden olarak yanma hissine sebep oluyor.

Mide yanması, mide asidinin yemek masasına geri akmasından bir rahatsızlıktır. Bazı doğal çözümler mide yanmasını hafifletmeye yardımcı olabilir:

  • Elma sirkesi: 1 çorba kaşığı elma sirkesi, bir bardak suya karıştırılıp yavaş yavaş içilerek midenin yanmasını almayın.
  • Tuzlu su: 1 çay kaşığı tuzu bir bardak ılık suda eritin ve yavaş yavaş için. Tuzlu su, mide asidini nötralize edebilir.
  • Zencefil: Taze kök çayı, mide yanması, hazımsızlık ve diğer tüketimi hafifletmeye yardımcı olabilir.
  • Aloe vera suyu: Aloe vera suyu, mide yanmasını hafifleten ve kullanımını kolaylaştıran doğal bir antiinflamatuardır.
  • Yaban mersini suyu: Yaban mersini, mide yanmasını azaltan ve hazımsızlığı ve diğer kuvveti kaldırmayı hafifleten antioksidanlarla doludur.
  • Kayısı: Kayısılar, mide yanmasını sağlayan yardımcı olan lif ve potansiyel açısından zengindir.
  • Nane: Nane, mide yanmasını hafifletmek için doğal bir çözümdür. Nane çayı içmek, midenin yanmasını içmek.

Not: Mide yanması dağılırsa veya kronikleşirse, mutlaka bir doktora saklayın.

Yorum Yap

Misafir olarak yorum yapıyorsunuz. Giriş Yap

Yorumunuzun kontrolden geçtikten sonra yayınlanacaktır.

...