Hamilelik Ve Balık: Bazı Balıklar Hamileler İçin Tehlikeli

Hamilelik Ve Balık: Bazı Balıklar Hamileler İçin Tehlikeli

Hamilelik döneminde anne sağlığı kadar bebek sağlığı da oldukça önemlidir. Bazı besinler bebeğin sağlığını tehdit edebilmektedir.

Balık Tüketmeyi Seviyorsanız Hamilelik Sürecinde Bu Balık Türlerinden Uzak Durmalısınız.

Hamilelik kadınları zorlu ve her hareketlerini kontrol etmeleri gereken bir döneme sokuyor. Yasaklarla dolu bu dönemde yenilen balığa da dikkat…

ABD Gıda ve İlaç Dairesi (FDA), bazı balık türlerinin yenilmesinin, hamile olan ya da olması muhtemel kadınlar ve çocuklar için sakıncalı olduğunu açıkladı. Fazla miktarda cıva içerdiği belirtilen köpekbalığı, büyük uskumru, kılıç ve kiremit balıklarının, doğacak çocukta merkezi sinir sistemine hasar verebileceği ve beynin gelişmesini yavaşlatabileceği bildirildi. Ancak yakın zamanda bu balık türlerini yiyen kadınların paniğe kapılmaması gerektiği, tehlikenin bu türlerin uzun dönem sürekli tüketilmesiyle oluşabildiği kaydedildi. Farklı balık cinslerinin, farklı dozda cıva içerdiğine işaret eden araştırmacılar, hamile olan ya da olması muhtemel kadınlara, haftada 355 gramdan fazla balık yememelerini salık veriyorlar. Araştırmacılar, hamile kadınların, sürekli aynı cins balığı yememeleri gerektiğini belirtiyorlar.

FDA kurulu, ton balığının da uyarı listesine alınması teklifine ise bu türde daha az cıva bulunduğu gerekçesiyle karşı çıkarken, bir grup bilim adamı, konserve ton balığının da zararlı olabileceğini ifade ediyor ve bazı eyaletlerde hamile kadınların, haftada 198 gramdan fazla ton balığı yememeleri konusunda uyarıldığına dikkat çekiyorlar. FDA’nın ton balığını uyarı listesine almamasını sürpriz olarak nitelendiren halk sağlığı uzmanlarından Carolina Smith DeWaal, ton balığının da büyük balıklar kategorisinde bulunduğunu, büyük balığın yediği küçük balıklardan ve sudan bir cıva türünü depoladığını kaydetti. FDA yetkilileri ise uyarı listesine alınan dört balık cinsinin, ton balığından üç kat fazla cıva içerdiğini belirttiler.

Yorum Yap

Misafir olarak yorum yapıyorsunuz. Giriş Yap

Yorumunuzun kontrolden geçtikten sonra yayınlanacaktır.

...