Hamilelik ve Kahve

Hamilelik ve Kahve

Hamileler dikkat! Günde 4 fincandan fazla kahve zararlı. Yapılan araştırmalar kahvedeki kafeinin çocuk düşürme riskini arttırdığını ortaya koyuyor.

Kahve tüketmeyi çok seviyorsanız hamilelik sürecinde kahve tüketimini sınırlandırmanız gerekebilir. Uzmanlar günde 4 fincandan fazla kahvenin düşük yapma riskini arttırdığını ortaya koydu. Hamileler dikkat! Günde 4 fincandan fazla kahve zararlı. Yapılan araştırmalar kahvedeki kafeinin çocuk düşürme riskini arttırdığını ortaya koyuyor. İsveç’te yapılan bir araştırma, günde 4 kupadan fazla kahve içmenin hamileliğin başında çocuk düşürme riskini 2 katına çıkardığını ortaya koydu.

Araştırmaya katılanlardan Karolinska Enstitüsü profesörlerinden Sven Cnattingius, kahvedeki kafeinin çocuk düşürme riskini artırdığını belirlediklerini söyleyerek, kahve tüketiminin azaltılması durumunda ceninin sağlıklı büyüyeceğini belirtti. Cnattingius, araştırmalarında, hamileliklerinin 6 ila 12’inci haftaları arasında çocuk düşürmüş kahve bağımlısı 562 kadın ile sağlıklı olarak bebeklerini dünyaya getirmiş 953 kadının durumunu incelediklerini kaydetti.

İsveç’te yapılan araştırmada, kadınların kahve, çay ve kolalı içeceklerden aldıkları kafein miktarının araştırıldığı, bunun yanında hamilelikte risk faktörleri olan sigara, yaş, daha önceki düşükler ve sabah bulantılarının da dikkate alındığı ifade edildi. Araştırmanın sonuçlarının, New England Tıp Dergisi’nin bu haftaki sayısında yayımlanacağı bildirildi.

Yorum Yap

Misafir olarak yorum yapıyorsunuz. Giriş Yap

Yorumunuzun kontrolden geçtikten sonra yayınlanacaktır.

...