Hamilelikte Yedinci Hafta

Hamilelikte Yedinci Hafta

Hamileliğin yedinci haftası hala gebeliğin erken dönemidir. Bu hafta itibariyle embriyoda beyin ve sinir sistemi dahil pek çok önemli gelişme yaşanır.

Hamileliğin ilk trimesteri birçok anne adayı tarafından hem heyecanlı hem de belirtiler sebebiyle biraz ağrılı geçer. Hamileliğin yedinci haftasıyla birlikte artık hamilelik ultrason ile tamamen doğrulanır. Anne adayının vücudu hala hamileliğe hazırlık aşamasındadır ve bu haftayla birlikte belirtiler biraz daha yoğunlaşabilir.  

Hamileliğin Yedinci Haftasındaki Belirtiler Nelerdir? 

Hamileliğin yedinci haftasında anne adayının en sık yaşadığı belirti mide bulantısıdır. Bu belirti özellikle sabahın ilk saatlerinde kendini gösterir. Temiz hava almak, tuzlu kraker, leblebi veya zencefil tüketmek mide bulantısı ve kusmanın önüne geçecektir. Bulantı ve kusma haricinde anne adayında görülen bazı belirtiler şunlardır: 

  • Vajinal akıntı
  • Önceden sevilen yiyeceklere karşı duyarsızlık
  • Koku hassasiyetinin artması
  • Aşerme
  • Ani duygusal iniş ve çıkışlar
  • Baş dönmesi
  • Şişkinlik hissi
  • Baş ağrısı
  • Halsizlik

Hamileliğin Yedinci Haftasında Kasık Ağrısı Normal mi? 

Kasık ağrısı hamileliğin her döneminde görülebilir. Bunun sebebi rahmin büyüyüp diğer organ ve kaslara baskı yapmasıdır. Hamileliğin yedinci haftasında bu ağrılar biraz daha ağır olabilir. Hafif yürüyüşler yaparak ve düzgün bir oturma pozisyonu ile bu ağrıların önüne geçilebilir.  

Hamileliğin Yedinci Haftasında Annede Görülen Değişiklikler Nelerdir? 

Anne adaylarının çoğu bu haftadan itibaren karınlarının büyüyüp büyümediğini kontrol ederler ancak hamileliğin bu haftasında embriyo henüz 10 mm yani 1 cm çapında olduğu için anne karnında gözle görülür bir büyüme meydana gelmez. Gaz ve şişkinlik durumunda anne karnında bir büyüme görülebilir ancak bu durum geçicidir. Anne adayını rahatsız eden şişkinlik ve gazdan kurtulmak için de düşük tempolu yürüyüşler yapılabilir. Hamileliğin yedinci haftasında uykusuzluk, mide bulantısı, halsizlik ve enerji düşüklüğü gibi belirtiler görülebilir. Sürekli hareketsiz durup dinlenmek yerine açık havaya çıkmak, yürüyüş yapmak ve doktorun önerdiği hafif egzersizleri yapmak daha iyi olacaktır. Hamileliğin yedinci haftasında özellikle ağız temizliğine çok dikkat edilmelidir. Aksi halde diş kayıpları yaşanabilir. Bununla birlikte sigara ve alkol kullanımı varsa derhal bırakılmalıdır. 

Yorum Yap

Misafir olarak yorum yapıyorsunuz. Giriş Yap

Yorumunuzun kontrolden geçtikten sonra yayınlanacaktır.

...