Uluslararası Hasta Hakları Kongresi

Uluslararası Hasta Hakları Kongresi

Hasta hakları, daha iyi sağlık ortamı için hasta ve sağlık hizmetlerinde çalışan personelin birlikte sahip çıkması gereken haklardır.

3. Uluslararası Hasta Hakları Kongresi

07-10 Aralık 2011 Tarihlerinde Sağlık Akademisyenleri Derneği ve kısa adı HAKSAD olan Hasta Haklarını Savunma, Araştırma ve Geliştirme Derneği tarafından bu yıl üçüncüsü yapılacak olan 3. Uluslar arası Hasta Hakları Kongresi Mirada Del Mar Hotels de düzenlenecektir.

Hasta hakları, daha iyi sağlık ortamı için hasta ve sağlık hizmetlerinde çalışan personelin birlikte sahip çıkması gereken haklardır. Konunun önemi ve hukuki sürecin getireceği cezai müeyyideler ile sorumluluklar göz önüne bulundurulduğunda; hem sağlık personeli hem de hastaların, hasta hakları kavramı ve yasal mevzuatı bilmesi önem ve öncelik taşımaktadır. Bu nedenle bu kongrenin Ana Teması Hastaların Mahremiyeti ve Hasta Bilgilerinin Gizli Tutulmasının Yararları olarak belirlenmiştir.

Kongrede katılımcılar, Hasta Hakları ile ilgili en son gelişmeler konusunda konferanslar dinleme olanağı bulacaklar, Uluslar arası katılımcılardan ülkelerindeki hasta hakları uygulamaları hakkında güncel bilgi alışverişinde bulunabilecekler, değişik sağlık kuruluşlarımızda çalışan siz, çok değerli bilim insanlarımızın uygulamalarını yansıtan sözlü ve poster sunumları ve sektörde lider kuruluşların demonstrasyonları ile pek çok yelpazede ve farklı paylaşımlarla bilgi ve deneyimlerini arttırma olanağına sahip olacaklardır .

Kongreye ülkemizde ki tüm hasta hakları sorumluları ve idari sorumlular davetli olup, 2011 kongresine 800 katılımcı beklenmektedir.

Yorum Yap

Misafir olarak yorum yapıyorsunuz. Giriş Yap

Yorumunuzun kontrolden geçtikten sonra yayınlanacaktır.

...