Canlı ve Pürüzsüz Bir Cilt İçin Bakım Önerileri

Canlı ve Pürüzsüz Bir Cilt İçin Bakım Önerileri

Cildinizde sorun olsun olmasın, kırışıklık, sarkma, lekelenme, akne ve sivilce gibi sorunların önüne geçebilirsiniz.

Temizlikten Vazgeçmeyin

Cildinize yapacağınız en büyük iyilik onu temiz tutmaktır. Cildimiz özellikle gün içerisinde maruz kaldığı kir, toz, egzoz, rüzgar gibi dış etkenler nedeniyle kirlenir. Bunlardan kurtulmak için ilk yapılması gereken cildinizle uyumlu bir yıkama ürünü ile cildinizi günde iki defa temizlemek. Bol soğuk su yardımıyla bu işlemi uygulamak cildimizi daha derin temizler. Cilt temizliğinde yapılan bir yanlış ise; herhangi bir makyaj, bakım ürünü ya da maskeyi uygulamadan önce cilt temizliğini atlamak olacaktır. Cildinize uygulayacağınız bakım ürünlerinden önce mutlaka cildinizi yıkayarak kirlerden arındırın.

Göz Çevresine Dikkat

Göz çevresi yüzümüzde en hassas noktalardan biri. Bu nedenle de zamanla ve artan yaşa da bağlı olarak kuruma, kırışma ve deformasyonların yoğun görüldüğü bir bölge. İnce bir deriye sahip olması nedeniyle de göz çevresine yapılan bakım, yüzümüzün tamamına yapılan bakımdan farklı olmalı. Cildinizi nemlendirme işleminden, uygulayacağınız bakım ürünlerine kadar göz çevrenize uygun olarak üretilmiş ürünleri kullanmaya özen gösterin.

Cilt Bakımını İhmal Etmeyin

Yaşadığımız süre boyunca cildimizin taze, canlı ve pürüzsüz görünmesi cildimize uyguladığımız bakımlarla yakından ilgili. Özellikle 30 ve üzeri yaşlarda belirmeye başlayan kırışıklıkları en aza indirmek, cildinizin daha gergin ve iyi görünmesini sağlamak için genç yaşlardan itibaren düzenli cilt bakımları yaptırabilirsiniz. Peeling ile cildinizde biriken ölü derilerden kurtulabilir, tonik ürünleriyle cildinizi arındırabilir, cildinizi her gün temizleyerek daha genç bir görünüme sahip olabilirsiniz.

Cildinizi Mutlaka Nemlendirin

Cildinizin nemlendirme sistemini canlı tutmak için günlük su miktarınızı artırın. Gün içerisinde 2 litre su içmek cildinizi nemlendirmeniz için gerekli. Bunun yanı sıra her cilt temizliği sonrası ve makyaj öncesi cilt tipinizle uyum gösteren bir nemlendiriciyi cildinize uygulayın. Beslenme rutininize omega-3 yağ asitleri bakımından zengin olan ceviz, badem ve somon balığı gibi yiyecekleri ölçülü bir şekilde ekleyerek de cildinizi nemlendirebilirsiniz.

Makyajınızı Temizlemeden Uyumayın

Yoğun bir günün sonunda makyajınızı çıkarmak size çok zor gelecekse de cildiniz için yapacağınız en büyük hata makyajınızla uyumak olacaktır. Özellikle kirpiklerinizin sağlığı için, daha kalın ve daha uzun görünen kirpikler için makyajınızı mutlaka çıkarın. Aynı zamanda cildiniz kendini gece siz uyurken yenilemeye başlar. Temizlenmemiş bir makyaj bu yenilenmenin önünde bir bariyerdir. Makyajınızı çıkarırken dikkat etmeniz gereken en önemli şey ise gözleriniz ve yüzünüz için ayrı ürünler kullanmak.

Yorum Yap

Misafir olarak yorum yapıyorsunuz. Giriş Yap

Yorumunuzun kontrolden geçtikten sonra yayınlanacaktır.

...