Cilt Bakımı Rutini Nasıl Olmalı

Cilt Bakımı Rutini Nasıl Olmalı

Bir ürünü bile yanlış sırada kullanmak bütün cilt bakımı rutininizi etkileyebilir! İşte ideal cilt bakımı rutini sıralaması.

Cilt Bakımı Sırasının Önemi Nedir? 

Ürünler doğru sırayla kullanılmadığında cilde tam anlamıyla nüfuz etmediği için etkisini gösteremeyebilir hatta cilt sorunlarına bile sebep olabilir. Örneğin mineral güneş koruyucuların üzerine serum, krem, yağ gibi bakım ürünleri sürülürse güneş koruyucu seyrelir ve cilt güneş ışınlarının olumsuz etkilerine karşı savunmasız kalır. 

Herkesin rutinine eklemesi gereken iki önemli ürün vardır; temizleyici ve nemlendirici. Sonrasında maskelere, yağlara ve cildinize iyi gelecek bir seruma ihtiyaç vardır.  

Temizleyici 

Sabahları ılık bir suyla yüzü yıkayarak güne başlamak cildinize iyi gelecektir. Bu esnada seçtiğiniz jel veya köpüğü de kullanabilirsiniz. 

Tonik  

Temizleme jeli ile yüzümüzü iyice temizledikten sonra cilt temizliğini pekiştirmek için tonik kullanılması çok önemlidir. Üstelik yeni üretilen tonikler sadece cildi temizlemekle kalmıyor aynı zamanda cilt hasarlarının oluşumunu da engelliyor. 

Serum 

Serumlar cilt temizliğinin hemen ardından cilt tarafından kolay emilen bakım ürünleridir. Serumlar renk tonu eşitsizliği, yaşlanma kaynaklı lekeler, derin kırışıklıklar gibi oluşumları hedef almak üzere geliştirilmiştir. Serumlar, ağır bakım ürünleri zannedilse de aslında yapı olarak kremlerden daha hafiftirler. 

Göz Çevresi Bakımı  

Çok ince ve hassas yapısıyla sarkmaya en yatkın olan göz altı ve çevresinin daha sıkı bir yapıya kavuşması için katkı sağlamayı hedefleyen göz çevresi bakımı cilt bakımında ihmal edilmemesi gereken bir alandır. Göz çevresi hassasiyetine uygun olarak geliştirilmiş ürünlerle bu bakımı ihmal etmeden düzenli bir şekilde yapmanızı tavsiye ediyoruz. 

Nemlendirici 

Cilt tipiniz be olursa olsun cilt bakımınız için mutlaka cildinize uygun bir nemlendirici bulmanız gerekiyor. Nemlendiriciler cildimizin nem oranını dengeleyip cildin kırışmasını, sarkmasını ve deforme olmasını engeller. 

Güneş Kremi 

Güneş kremi, UV ışınlarının bloke edilmesine yarayan bir ürün olması sebebiyle gündüz rutininin en son ve en önemli rutinlerinden biridir. Güneş kremini cilt rutininizin için listenin en başına koymanızı tavsiye ederiz.

 Ürün Kullanım Aralığı Ne Kadar Olmalı  

 Vaktiniz uygunsa kullandığınız ürün sonrası 5 ile 30 dakika arası beklemeniz ve daha sonra ürün kullanımına devam etmeniz kullanılan ürünlerin cilde başarılı şekilde nüfuz etmesine ve etkinliğinin artmasına katkı sağlayacaktır 

Yorum Yap

Misafir olarak yorum yapıyorsunuz. Giriş Yap

Yorumunuzun kontrolden geçtikten sonra yayınlanacaktır.

...