Kalça Çatlakları

Kalça Çatlakları

Kalçadaki çatlaklar cildin elastik yapısının deformasyonuyla ortaya çıkarlar. O bölgedeki derinin gerilmesiyle oluşan çatlaklar ve önleme yöntemleri.

Kadınların en büyük kâbusu olan kalça çatlaklarının, tenis ve voleybol gibi sportif aktiviteler aracılıyla azaltılabileceği ortaya çıktı

Yapılan araştırmalar, koşu, tenis gibi spor aktivitelerinde bulunmanın kalçalarda oluşan çatlakları önlediğini gösterdi. Aynı araştırmaya göre merdiven çıkmak bile ileriki yaşlarda oluşabilecek kemik erimesini yavaşlatabiliyor.

Cambridge Üniversitesi bünyesindeki Halk Sağlığı Enstitüsü tarafından yapılan çalışma, 5 bin erkek ve kadın denek incelenerek yapıldı. Sonuçlar, erkekler tarafından yapılan sportif faaliyetlerin çatlak oluşumunu kadınlara göre daha hızlı etkilediğini gösterdi. Buna göre spor yapan erkeklerde kalça çatlaklarının oluşma riski yüzde 33 azalırken kadınlarda bu oran yüzde 12 olarak gerçekleşti. Ayrıca, araştırmayla birlikte squash, badminton, basketbol, voleybol ve hokey gibi oyunların da kemik yoğunluğunu artırmak için yapılması gerektiği sonucuna varıldı.

 

Yorum Yap

Misafir olarak yorum yapıyorsunuz. Giriş Yap

Yorumunuzun kontrolden geçtikten sonra yayınlanacaktır.

...