Kırışıklıkları Yok Edebilirsiniz

Kırışıklıkları Yok Edebilirsiniz

Cildin destek dokusu olan kolajen, güneşin ve serbest radikaller dediğimiz çeşitli yıkım ürünlerinin etkisi ile zaman içinde yıkılır.

Cildin destek dokusu olan kolajen, güneşin ve serbest radikaller dediğimiz çeşitli yıkım ürünlerinin etkisi ile zaman içinde yıkılır, bu da hepimizin iyi tanıdığı kırışıklıklara sebep olur. Kırışıklıkları önlemek için yapılacak en iyi şeyler güneşten korunmak ve serbest radikallerin ortaya çıkmasını engelleyen vitaminleri sağlayabilmektir. Elbette stresten uzak kalmak , sigara kullanmamak, yeterli uyku uyumak ve bol sıvı ve taze sebze ve meyve tüketmek sağlıklı cildin ön koşullarıdır. Oluşmuş kırışıklıklar için yapılabilecek şeyler şunlardır:

Cildinizi Yenileyin

  • Kimyasal peeling (kimyasal olarak soyma işlemi ile cilt yenilenmesi)
  • Lazer ile resurfacing (cilt yüzeyinin yenilenmesi)
  • Dolgu maddeleri (kolajen, hyaluronik asid, yağ, yapay dolgu malzemeleri) ile kırışıklığın altını doldurma işlemi Botulinum toksini uygulaması ile kırışıklık giderme
  • Yüz germe

Bunlardan en güvenli ve etkili olan uygulama yine kimyasal peelingdir. Doktor kontrolünde artan oranlarda cilt soyma işlemi yapılır, belirli periyodlarla işlemin derinliği artırılır ve uygulama aralarında glikolik asit ve çeşitli vitamin, hyaluronik asit, maya ekstreleri ile destek olunur. Uygulama sürecinde güneşten korunma çok önem taşır, çünkü bu uygulama güneşe hassasiyeti artırmaktadır. Bu yüzden glikolik asitli ürün kullanımında birlikte güneşten koruyucu ürün kullanmak şarttır. Dolgu maddeleri de kozmetik açıdan çok başarılı ve çabuk sonuç verirler, son yıllarda geliştirilen Hylaform dolgu maddesi alerji testine gerek duyulmaması, ağrısız ve risksiz bir uygulama olması nedeniyle tercih edilebilir.

Tekrarlanması Gerek

Ancak dolgu maddelerinin hepsi bir süre sonra yavaş yavaş kaybolurlar. Böylece 6 ay ile 1 yıl sonra tekrarlanmaları gerekir. Botilinum toksini uygulaması özellikle mimiklerin oluşturduğu kırışıklıklarda çok başarılıdır. Sürekli bu toksin uygulanımı ile hayatını sürdüren ünlüler vardır (Madonna, David Bowie). Ancak toksin uygulaması mutlak uzman ellerce uygulanmalıdır, geçici olmak üzere çeşitli yan etkilere rastlanabilir (Göz kapaklarında geçici düşme, o bölgede terleme kaybı vb)...

Yorum Yap

Misafir olarak yorum yapıyorsunuz. Giriş Yap

Yorumunuzun kontrolden geçtikten sonra yayınlanacaktır.

...