Sütun Gibi Bacaklar İçin

Sütun Gibi Bacaklar İçin

Uzmanlar bacağın bakımla daha da güzelleştiğini ve güzelliğini koruduğunu belirterek, el bakımında kullanılan ürünlerin bacaklar için de uygun olduğunu söyledi

Uzmanlar, düzgün bir bacağın, bakımla daha da güzelleştiğini ve güzelliğini koruduğunu belirterek, genellikle eller için kullanılan tonik ve losyonlardan bacaklar için de yararlanılabileceğini bildiriyor. Sağlıklı bir cilt görünümünün, ancak iyi bir kan dolaşımına sahip olmayı gerektirdiğini vurgulayan uzmanlar, dolaşımı artırmanın ve sağlıklı olmasını sağlamanın en iyi yolunu da, masaj ve spor yapmak olarak açıklıyor. Kasları çalıştıracak, ancak aşırı gelişimine sebep olmayacak sporların, güzel bir bacak görünümü sağladığını ifade eden uzmanlar, bu konuda yürüyüş, step, aerobik ve yüzmeyi öneriyor.

Uzmanlar, bacak bakımı konusunda dikkat edilmesi gereken noktaları şöyle açıklıyor: "Yorgun bacaklarınızı mutlaka dinlendirin. Ayağınızı, bacaklardan başlayıp topuğa dek kremleyin. Uygun bir yere uzanın ve bacaklarınız kalbiniz seviyesinde olsun. Bacaklarınızı sıra ile havaya kaldırın, el parmaklarınızla kasları, uzun eksenleri boyunca iyice sıkarak masaj yapın. Başlangıçta yumuşak olan masaj, adaleler alıştıkça sertleşmelidir."

Bol bol yürüyüş ve spor yapılmasının önemine de dikkat çeken uzmanlar, egzersizin kan akımını hızlandırdığını ve bacak kaslarını beslediğini, gerginlik, sıkılık sağladığını kaydediyor. Yürüyüşte kullanılacak ayakkabıların rahat olmasına dikkat edilmesi gerektiğini belirten uzmanlar, egzersiz sırasında terleyen ayakların derhal yıkanması ve iyice kurulanması gerektiğini bildiriyor.

Bacak cildinin bakımında, yüz nemlendiricisi ve toniklerinin kullanılabileceğini ifade eden uzmanlar, "Eğer bacağınızın cildi pürtüklü ise bitkisel sütler ile daha güzel görünüme sahip olabilirsiniz. Bacak cildiniz, UV ışınlarına özellikle yaz aylarında açıktır. Yüzünüze gösterdiğiniz özeni mutlaka bacaklarınıza da göstermelisiniz. Kullanacağınız ürünlerin UV filtresi içermesi mutlaka gerekir. Bacağınızdaki tüyler yumuşaksa, bol oksijen sürerek onları sarartıp, görünmez hale getirebilirsiniz. Sert iseler, tüyleri mutlaka yok etmeniz gerekir. Bu takdirde değişik epilasyon yöntemleri uygulayabilirsiniz. Bacağınız kalın ve fazla kaslı ise parafin banyoları, uygun spor ve zayıflatıcı bir beslenme sistemiyle onları biraz inceltebilirsiniz" uyarısında bulunuyor.

Yorum Yap

Misafir olarak yorum yapıyorsunuz. Giriş Yap

Yorumunuzun kontrolden geçtikten sonra yayınlanacaktır.

...